Цел оброк ориз нема да и е e убаво. Веќе доби предлози. А можеш и сутлијаш со ц.цимет да дадеш. Кога воведував доручек, педијатарот ми рече 120-150 гр ако изеде се смета дека е воведено а да му давам по 200.... понатаму веќе колку сака толку ма да и сега макс 240 гр јаде али ретко
Па личеше на нешто Мислам дека треба да е погуст, утнав пак нешто со дозата, ама ОК беше, онака ми беше тентав, лигав, со грутки.. ма каков и не, а ова веќе личеше како да е за јадење Битно бебе бендиса, ма он се јаде кога му иде пред него некој интересен цртан како ли ќе пројаде детево без занимации а
Е баш ме утеши Ај битно отвара уста, а кога нема да му се свиѓа цртанот затвара и врти глава, па ќе го сменам, па пак почнува да јаде а кога несака повеќе или врти глава константно, ако иде не баш интересен цртан, ако не зима ама плука, а поглед не трга
@kukla21 ако најдеш јаболки петровки, свари и на дунде. И во оризот стави ја водата. Многу е различно и повкусно од обичниве јаболка на пазар. Поблаго и со поубав мирис.
Прво ќе го направеш оризот со водата, па додаваш овошје и блендираш. Јас така правам, ама не со ориз туку со оние инстант житарките на хип и холе.
Прво оризот и водата,додека спремиш овошјето оризот ке се излади,ако додаваш зеленчук може истовремено.
Мајки, денес сакам да воведам месо за ручек. Ке сварам пилешко заедно со мрков, пашканат, лукче и компирче. Ние сме 7+ и уште немаме запчиња, ве молам за совет како го давате пасирано, блендирано???
Денес оброк 130/140 гр Ориз холе, една банана и малку холе крушка, течност колку да може да изблендирам се заедно @emkaemka холе ориз успешен од старт Зоврев вода и ја оладив на 50°. Ја ставив во тањирче 90мл и додадов 4 мерилици хип од холе. Една мерилица е 5гр (мерев на вага). Го додадов во водата и мешав.
Ние три дена со јабоолче се мачевме. Неколку лажички, плука, се гади, добива нагони за повраќање, се на се ужас Денес банана па ќе видиме
Ви намалија со цицање бебињата кога им воведовте оброк? Мојава изеде што изеде солидно и по 20 мин цицаше ко да не видела.
Мајки оризот се воведува, или не мора ни тој ко палентата? Друго, кога веќе има пробано некој вкус, давате секој ден од тоа додека воведувате нов? Пример, јас јаболко воведов и денес дадов морков, па дали да и дадам јаболко пак? Можам комотно да давам веќе воведено, така? Глупави прашања на квадрат
Ситно сецкано. Јас така давав. Не, како екстра десерт им доаѓа. Цицаат и после јадење ко да не јаделе, ама нормално е.
Nope. Си знаат кога им е доста. И сама ќе осетиш кога навистина цица, а кога само си игра. И да се прејаде, ќе го бљуцне вишокот.