Давај нека јаде додека сам не одбие. Не знаеш колку е тешко дете да не ти јаде и пу пу никогаш да не дознаеш. Малата денес цело тегличе мало крушка изеде во еден здив, уште сакаше. И после тоа уште 90мл млеко. Се друго додега со маки и давав и по малку. Јаболко, тиква,морков, брокула со ориз
Posledno cicase vo 5, se razbudi vo 8. Dorucek dadov vo 8.30 gotova kasa oti vcera glavobolka dobiv od kasite. Sega ke pravam orivce so maslinovo, tikvicka, morkov i malku kromid. Ke dadam koga ke stani. Dadov karfiol go jadese. Krusa saka, mozi kajsijata kisela i e..neznam. Sto i da jadi i fa go saka ne jadi obilno, manekenka ke bidi.
Во прави си, ама може ќе стекне таква навика, а може и не, не најдов друг начин засега за да пројаде и отвори уста и јас не сакам и сум против, ама побитно ми е да јаде, па давам да гледа. Знае кога ќе седне на столче, ќе гледа цртани и чека бе и отвара уста ^Роби веќе не го занима @mal.ecka е добро де ќе има омилена и неомилена храна, не мора и којзнае колку количински да јаде, ама битно е да немате плачки секојпат. Свежа кајсија дадов малку, киселка беше па не баш му се бендиса, цел се стресе
Крсти се да остане така . Мојот ни цртани ни играчки до годинка. Е кога отвори после тоа... имаше период 3 месеци буквално се молевме. Сега е ок.. вчера завчера све изеде за ручек еве денес едвај пола.. ама горе долу ок е.
За цртани не е заинтересирана. А по телефонот се тегле, сака да го лапа. Преска и пуштив песни на тел, не ја занимат нив, телефонот во уста го става . И затоа избегавам да и пуштам цртани или песни на него
Само кога јаде пуштам цртани и рацете ги држи долж телото, не ги ни крева нагоре, не се попружува, возбуден е и отвара уста за јадење
Ќе видиш после. Ништо нема да го занима сем телефонот Ако е гладен ќе јаде и без цртани. Ние почнавме со цртани ама не се пресудни сега
Мене пред некоа ден ми се потсмеа една , као моето дете не знаело да пушта на тел не знаела убаво да го држи , па дури имаше Еии цртан не а интересира па како да а знае и занима кога еве а 13+ никоаш не сум и дала да држе да ракува , да гледа , се само песнички и пуштам на тв некогаш у зорт ептен .. А кај неа бебе на 11м сама си ракувала и се со тел у рака и е
Офф леле алал да ви е. Едно време јадеше супер без цртани, а сега абе два месеца уста да не отвори и морам цртани, па така ќе поткасне. И јас зборев дека со цртани нема шанси, ама сега увидов дека не се кажува ништо предвреме
Грото и он јаде со цртани. Кога сме излезени надвор јаде без. Побитно ми е да јаде, а со цртани отвара толкава уста и за 5 мин е готов
Mojava ne saka da jade gleda tv i stega vilici. Ja ostaviv da poogladne pocna da place za jadenje, ja sednav vo relaksator, se tresese za jadenje, go izede prvoto lazice na vtoroto pocna da smuka kako za cicanje i premre od placenje. Ja staviv da cica i cicase kako da ne videla i zaspa. Navistina neznam kako da ja nateram da jadi.