Ја поминавме бананата, од нејзе каката и стана црна ама па ја јадеше. Денес сакав тиквичка да дадам. Имам домашна па ќе пробаме кога ќе стане. Кога ќе воведувам морковче планирам да и го мешам со јаболко оти така е мн блентаво.
Се јавив кај педијатарот дека бебе не кака откако проба јаболче, ми вика нема врска јаболкото. Продолжи нормално и дај му купено сокче од слива!?!
Јаболкото предизвикува запек. Не за џабе се дава при течна столица. Ама секоја промена во исхраната може да биде причина за запекот, ако си почнала деновиве, до тоа е. А за слива - па може од суви сливи или од свежи, ако веќе ги има по пазариве, да направиш компотче, ќе ја испие водата, попатно и сливата ќе ја проба.
Ок. Да не има ориз во кашата, најчесто за згуснување го користат, оризов гриз или ориз во прав пишува, нешто такво. Како и да е, ова е нормално да се случи, поради промената во исхраната.
Зошто? На пареа сум правела на почеток јаболче и круша ,сега давам се свежо ама акое многу тврда праската ја ставам минута ,две во вода, како компот исто е....
Nema potreba termicki da se obrabotuva ovosjeto, plus gubi vitaminite i mineralite. Annath sigurno podobro ke objasni. I nie ne jademe vareno ovosje neli. Slobodno moze svezo.
Jabolko, krusa i edna suva sliva istureno. Vristese ne ni proba. Posle karfiol so kompir, ako ne saka povejke ne i spremam. Ke davam samo kupeni. Samo turam neznam kako da ja nateram da jadi. I jas ovosjeto go podvaruvav.Kolku da omekni malku.