12+, грчеви прави. Исто и краставицата, и дињата. Најмногу вода имаат, ама и тешки се за варење. Еве 10+ нека биде. @forumce давај и солено слободно насабајле... исто како за вечера. А овошје за ужинка, парчиња сама да си јаде.
За диња знам дека создава потешкотии на стомакот, ама за лубеница и краставица не знаев дека покасно се даваат, мислев оти содржат многу вода лесни се за варење, не сум ги дадела нив.
Пилешко за прв пат дадов со една каша на Бебевита пилешко, тиква портокалова и морков. Сега давам и нс хип има и со ориз, домат.
Од кога почнавте вие? Ние еве 6 дена, со сила по некое лажиче ама не се устручавам има време за јадење.
Брокула, тиквица, компир и слично се воведуваат три дена малку и посебно или може и прв пат да се стават во комбинација?
Да три дена. Може комбинација на нова со веќе воведена, но најправилно е бебе да го проба чистиот вкус на намирницата.
Lubenica i dinja nikogas ne sum stavala vo kasi, tie se jadat sami zasto go remetat varenjeto na drugite namirnici. Jas lubenicata za proba mu ja dadov kako edna od prvite namirnici na 6 meseci, ama samo da lize, od toa ne moze da mu bide tesko, dinjata malku podocna, na 8m mozebi. Super se za vo tie mrezickite za smukanje, so slast si gi smukase, a izladeni za zlebinkite mu bea kako anestetik.
Од скоро почнавме, има десетина дена како пробаме ама не ни оди сјајно. Јас ќе тргнам порано на работа па треба да и воведам оброк, затоа најмногу се грижам. Со големата ќерка кога ја оставав на бабите да ја чуват си оставав и кашичка право. Сакав така и со малата ама ете нејќе да јаде. Се секирам ептен!
Ориз давам на холе. Гриз купив обичен во плаво паковање со бебе, ама не ми го сака. Можеби јас не знам да и го напрсвам убаво затоа што ноќните кашички на хип со гриз ги обожава.
Го правиш со вода така? Направи го погусто и кога ќе биде сварено и тргнато од рингла додај млеко (мајчино или ад). Тие на хип се млечни каши, затоа им се повкусни.
млекце ,какао , маџун , урми ,сируп од урми , вишни , банана , слива , ..се ова го мења вкусот и иде мн убав , инсче и кај мене не го јаде така , ја ставам и аронија з брусница , нз од кога се и дават убав вкус ..
и структурата влијае некогаш , јас го правам 100мл вода + 100мл млеко и две лажици гриз ставам , мешам цело време до крај ,тмн ми излева .. на мојава омилено и е гриз ,урми , с.сливи и неколку капинки .. и гриз урми , банани .. Урмите ми се специал мене мн ми ги сака и дават сладок вкус убав .. па крај краева и да не јаде не е опасно мојава тарана , тестенини , телешко , не ни мириснува
Denes oriz so praska. Kasna 7-8 lazicki.Bitno ne vristese i ne begase od lazickata.Vo skut ja rannev Posle sakam tikvicka da i napravam, isto so oriz moze??
Grizot go varam so voda.Kako so ti pisaa,posle dodavam Ad,banana,biskvita,mango.So mango i banana go obozava
Денес трагикомично Бебе стана во 9, а обично 7.30-8.00 е будна. Ја седнав во 10. Уста не отвора ни да проба. Ај пауза. Ја седнав пак и се разјаде. Се искака (втор пат од сабајле), ај пак ја преслеков. Пак седна и не сака. Орворив кајсија и јаболка. Кога рече јаде дете и на крај и се приспа и со триење очи и плачка заспа. Какво утро