Обично 10+ ради шеќерот што го содржат, ама може и порано. Кукле, како времево и момата твоја. Ќе се врати на старо, без гајле
Во 8.30 беше заспана вчера. Баш ко времево. Мене маричната ми ја пишала од 6+. Се водам по докторката од систина. Баш ќе видам што ќе каже на контрола.
Мојава денес многу убаво си појадуваше леб, путер и домат. Омилено и е. Бев навикната да јаде 3,4 лажички овошна каша, а сега се разјаде ептен. Само немам идеа што да и давам за појадок и вечера.
Може да ја дадеш. Само да си знаеш дека може (но не мора) да даде реакција - црвено газе. Исто како цитрусите.
Реакција на вит.Ц. Не значи дека кај сите ќе се јави, а и да се јави, не е страшно. Може пауза да направиш, па пак да дадеш, можеби нема да изреагира.
Сум приметила во кашичките на хип има додаток вит Ц. Претпоставувам ко конзерванс се користи. Ако не реагирала на тоа, нема ни на пиперката или врска нема едно со друго?
Не е ист тој витамин Ц, природниот е малку појак, а кашите се секако хипоалергени, прочистени до немајкаде, со минимални шанси да даде било каква реакција.
А јас да дадам или да почекам накај 8ми да дадам ради дерматитов?? Имам домашен зелен пипер, па мислев да го дадам баш неделава, 7.5м е бебе.. ^^инаку утврдив мојов се нафрла од кравјо млеко, а му се воспалува и шири дополнително од топло Се надевам на козјо нема да има реакција на 8м планирам да дадам, кравјо после година.. Едит: а кога те прашувам, за домашни од двор аронија, малини, гоџи, јагоди, рибизла дали да дадам порано??
Накај 8ми дај, може и аронија, рибизла, мислам и гоџи може, а другото после година, сепак се алергени. Пошто има малиот проблем со дерматит, затоа.
kako da ka dadam, pecena pa blendirana?So koi kombinacii odi? Bebe izede cela porcija 2 suvi slivi podvareni pa blendirani, so vodickata go napraviv orizot,pola banana, seto blendirano zaedno.Pa i vodicka se napi, mama presrekna.
Kakva riba smee 11 mesec utre pravati, kako ja spremate. Sakam da im vovedam na malive. Imas I oves vo prav od Hipp, jas prvo takov im davav, my first oat, sega pocesto snegulki od DM.
Мојата денес јаболко и круша (Хипп) и јадеше. Прво се молевме да отвори уста , па пуштив песнички, па менував лажички, па потоплував каша... и, оп се разјаде. Требаше 3 - 4 лажички ама повеќе беа. Јас пресреќна! Си се куражам самата - ќе биди бе, ќе готвам со мерак и за ова бебе!