Мојата имаше реакција на пиперка. Црвено газе и дунде, како потпарено. Два пати дадов, еднаш малку ама пак имаше црвенило. Можеш да пробаш ама со малку и подобро ако е домашна природна пиперката. Иако тоа нема врска како што кажа Анатх, црвенилото е реакција на витамин Ц. Нас брзо ни помина, миење газе, две три мачкања со цинк и се повлече. Едит: Печена е поубава од варена. Не знам што си вовела, со кој и да е зеленчук, исто како ние кога јадеме, за вкус. Иако варена баш дава некој специфичен вкус што мене не ми се допаѓа.
Уште подобро комбинација од сите три- компир, тиквичка и пиперка. И морковче може Баш зеленчуково оброче.
Мајки воведуваме жолчка досега имам 3пати дадено. Ке ја изеде кашата и после 3 саати му давам млеко. Сите 3 пати млекото ми го повраќа во млаз. Незнам зошто така. Дали е можно од жолчката?
Оти?!?? Стварно од тие причини не даваш? Кака како кака, нек мириса, ќе ја тергнете од газето и готово! Море давај нек јаде бебо, и едното и другото дават вкус на кашата, супер намирници се! Јас пак ќе ја спомнам мојата поголема ќерка, секој ден по пола главица кромид јаде, некогаш и повеќе! Мириса , ама мене ми е слатка ептен... со мерак со го грицка.
Денес праска ќе и давам. Доручекот со палента на овошна основа така-така мина. Изеде 90тина гр. Не е толку страшно, ама толку од палента и блашко Утре ќе и печам јаболче и крувче Ручек од 7 месеци е?
Важно е да има поминато месец дена од воведувањето на доручек. Јас конкретно и дадов на 7 месеци ручек.
Нема врска блендирањето. Тоа е реакција на жолчката. Не давај повеќе барем до година. Мислам дека и @kristina.k имаше сличен проблме со нејзиното дете.
Majki nie sme 7+ od zitarki ima probano oriz, proso, palenta, sto uste mozam da dadam? Kupiv Nestle 8 zitarki ama se prigotvuva so mleko a taa samo cica, nema probano drug mlecen proizvod, dali moze da i napravam so voda ili caj?