I mene ne mi e logicno. Navodno, prosto kazano, organizmot da ne se bombardiral od start so polnomasen tuku, so pomala maslenost za da postepeno se privikne. P.S. pak ke kazam, milion soveti, preporaki, iskustva dali za mlecni prozivodi, dali za ovosje, zelencuk, generalno za voveduvanje cvrsta hrana pa aj sega sto bi se reklo, bidi pametna i odluci kako, koga, sto?!
@Rabbit , воведе ли боранија? Јас се мислам следно да воведам, па не знам каква. Има ли свежа по пазариве или замрзната воведе? Прашање до мајките, маџун може ли на оваа возраст? Скоро 8 и пол сме.
@An-na воведов боранија минатата недела. Искрено не ни побарав свежа дали има, јас дадов од жолтата на Фриком.
Eve edna mnogu dobra web strana za tie sto razbirate angliski. Jas se vodev po nea koga voveduvav hrana na sin mi. Ne samo sto gi pisuva od koga da se davaat, tuku I sto sodrzat, I kako da se podgotvuvaat. http://wholesomebabyfood.momtastic.com
Фала ти многу, обавезно ке земам слива. Ориз не сака ич ама утре ке пробам пак. Со банана знам дека ке го јаде ама веке секој ден банана да не е многу? Потоа компир. А потоа ке си прашам пак
И мене оρизот на хип што е не ми го пρифати. Κога κупив од сончева долина,во κомбинација со јаболκо,го обожава . Види κаκо ќе е деновиве со столицата,за бананата има ρазлични твρдења. Ама менувај,пρави κомбинации,навистина пеρиодов е сиρомашен со овошје,но имаш на хип од слива,пρасκа,κајсија,неκа пρобува вκусови. Мм κупил житаρици,но 'ρжани. Од κога можам да почнам да ги давам?
Може од ориз или банана запек да добие,но немора да значи.Јас ориз од хип имам и на сончева долина мелен.Со овошје го јаде со зеленчук не.Мешај и го со јаболко.
Сончева долина ги имам гледано скоро во секој маркет, еве конкретно во СП ги гледав задно. Глутенските како пченица, овес, рж, јачмен се даваат после 7 и пол месеци.
Мислaм декa мaџун мoже oд 6 месеци, сo oглед нa тoa декa грoзјетo не е aлерген. Амa рaди висoкaтa сoдржинa нa шеќер, би дaлa пoсле 8 месеци, штo знaчи твoетo тaмaн е. Инaку грoзјетo вo глoбaлa е супер хрaнливo oвoшје и мoже дa се дaде меѓу првите oвoшки, aмa е прилично тешкo зa вaрење (бaрем јaс тешкo гo пoднесувaм). Зaтoa и се дaвa пoдoцнa, и нaјбитнo, дa е вo сезoнa. Мaџунoт е дoбaр зa слaбoкрвнoст и имунитет.
Majki planiram uste nekoj den da pocnam da mu voveduvam hrana na moeto bebe. Ke ve molam dokolku imate nekoja tabela ili spisok koi namirnici koga se voveduvaat da mi ja pratite.
Здраво мами!! Јас сум нова тука ама ве читам стално. Ние имаме 6 месеци и една недела. Јадеме морковче и јаболче на Hipp веке две недели и си ги јаде со сласт по половина теглички. Да не е многу за почеток?? А утре сакам да воведам круша.. Да почекам уште некој ден или може?? Поздравче*
Da ne me razberes pogresno, ama zosto gotovi kasicki mu davas? I morkov i jabolki imas svezi, a 10 minuti rabota e doma da gi zgotvis. Varis ili peces,pasiras,ako sakas plus malku mlekce i kasickata e gotova. Razbiram kupecki ako ste na zort, izlezeni, na gosti i slicno. Inaku, spored mene mozes da pocnes veke i kruska, i niv gi imas svezi na pazar,u market.A dali kolicinski e mnogu ili ne,sepak, mislam deka e individualno, zavisi od potrebata na deteto,vozrasta...
Морковот му го варев ама она јаболките што ги има по маркетиве ми се многу напумпани некако па му дадов на Hipp (не дека е поарно). Кога го гледам како јаде мислам дека се додека му давам ќе си јаде па затоа прашав дали е мн количински Епа утре со круша па ќе видиме. фала на одговорите