Dada pokasno. Za da ogladni. On mi vika koga ke ogladni ke izede i koga ke vidi deka nema mleko. Vika ona e naucena na mleko plus taka i e polesno
И синко прво цицаше па дававме доручек. Откако воведов три оброка и намали со цицање, а и на работа дека почнав, нема цицање за добро утро ( што цицал до 6-6:30 и толку). Кога се буди јас сум замината или таман да ме испрати, па спремаат доручек со баба му околу 8:30. Шетаат па околу 11:30 млеко и спие. Околу 14- 14:30 кога ќе се разбуди ручаат. Околу 16-16:30 цица и заспива. Околу 18:30-19:00 вечера и околу 21 цица и спие. Ова е последна шема за преку ден. Е за ноќите што да кажам. Сега со забиве секоја ноќ ни е различна приказна. Се буди често. Едно време можеше само да го гушнам и да презаспие, сега мора цице да фати (не цица, само шмука, а со 4 запчиња, па градите ми се лом), а другата опција е да шетаат со татко му низ спална и тоа не гушнати како за спиење туку свртен нанапред, и навален на страна. Ќе видиме до кога ќе тера вака.
Пoтпoлнo се сoглaсувaм, и млекoтo е хрaнa, дa не дoјде дo зaбунa @kukla21 мaјкa, aкo бепчетo сaкa дa цицa некa, oнa штo сaкa, немoрa стрoгo требa oвa требa oнa, јaс нa ќеркичкaтa дo 8м немoжев ред дa и фaтaм, еве гoдинкa кркa све живo, сегa е вo еднa фaзa несaкa лaжицa сaкa све сaмa, пa и прaвaм мaфини, пилешки прсти...
Нас не ни оди баш. Овошните колку толку ги лапка. Повеќе оние на Хипп ги сака отколку домашните ама сепак ги јаде. Ама зеленчуковите не ги сака. Воведов компир и тиквица но беба се мршти. Ја чекам да стане па ќе лапкаме, да видам како ќе е денес расположена.
Свежо јаболко не стои така? Блендирав свежо јаболко и варени суви сливи. Ај што кисело па и не убаво изблендирано. Бебе се мрштеше ама лапкаше. Ама го утнав времето, му се спиеше и ништо од јадењето, само неколку лажички. Пола саат се вртев во кујна, мислиш којзнае што му спремам и сега се во канта . Мислам дека повеќе сум нервозна од намирниците кои можам да му ги давам (круша, свежо јаболко, праска и суви сливи). Какво пробување вкусови е ова, а и какви комбинации да правам, се едно исто . Згора на се од какањето сеуште ништо. Едвај чекам после во Систина да видам дали таму ќе не опраат. Туку да ја фрлам оваа каша, така? И да му дадам после слива и круша на хип или ништо да не давам? Help