Јас сум во една дилема.Имаме еден оброк комбинирам со тоа што имаме пробано но сега за нови вкусови како да правам ? Пример немам дадено брокула,како да ја воведам,посебно само неа 2-3дена или може да се измеша со тоа што има пробано?
Мајки какво кисело млеко/јогурт/ сирење/павлака може да се даде на бебе 9+? Дали треба да се без сол?
Rucek izede nekade 50gr.dovolno...mozi ne mnogu ama so kef, nemozese da ja doceka slednata lazicka. E sega moze ke bide od pomos za nekoj, pocnav da gi pravam kasite potecni i si gi smuknuva od lazickata. Kompir, morkov, tikvicka,kromid malku i maslinovo. Imam tanjirce so kapace koe stvara vakum, toa sto ostana mozi vo frizider za pokasno?(vecna dilema)
Компирот не смее да се подгрева. Ама ваљда да отстои на собна температура може. @kukla21 На колку месеци почнавте со цел оброк за доручек? И дали одма почнавте со вкусови за ручек? и (само уште едно ) после колку време оброк ручек? Мојата посета во Систина заврши неславно. Совет пошто за некој ден ќе прави 6м е дека време му е и за доручек и ручек (а јас си викав Марина претерува). Малку компир а да давам пиперка, патлиџан... Единствено логично ми се виде путерот и маслиново масло да додавам (ама не знам баш масло во овошје). Иначе и јас си давам купени кашички (освен денес и вчера суви сливи што додадов во купена) ама бев искарана Да давам вода и чај Бекутан од цуцла. За тоа што сме отишле на ургентен не сме требале, ќе се разболел а чим плачел ехо на мозочето да правиме .
@kukla21 мислам дека @TheSecret користеше масло од репка, ама не сум сигурна. Ќе го види тагот па ќе пише.
Денес си правам и си фрлам! Ќе си пукнам! Ма ни компир, ни компир со тиква, ни компир со морков, ни тиква со морков... нииишто!
A zosto mislis deka eden obrok e pravilno? Dve nedeli po voveduvamje prv ide vtor. Maslinovo i puter vo zelencukovi, od kade pa sega vo ovosni
Денеска прв пат дадов млечно, со к.млеко почнав... реакцијата не и ја сфатив, се мрштеше... а сакаше уште и зинуваше Намуртена, скиселена си јадеше Три ден да терам сега со млечни? После млечни со жолчка ке почнеме.
Hipp maslo od repka nema kaj nas. Inaku masloto mora da e organsko ladno cedeno ako ne e organsko ne e ubavo da se dava zosto repkata raste vo zemja. Organsko kaj nas samo vo biokult ima, jas takvo koristam. Inaku e izvor na omega
@Ano , @pile30 и незнам кој прашуваше , како што ви кажав , имате батат во тинекс бриколаж и бел и портокалов, 179 чинам беше .
Можеби е глупаво прашање ама ме интересира во што давате да пие јогурт. Дали во шише како и млеко или од чаша.
Како од каде. Јас во смуди секогаш ставам или кокосово или ако трпи малку путерче. Читни, ништо ново не е.