Моево само морков проба од зеленчук па пошто за доручек нели овошје му давам ќе продолжам како @kukla21 за “ручек” зеленчук да пробува.
Мојава како го осозна к.млеко со се и иде Сабајле јадеше безглутенски овес на дм со јаболче, а киснето во јаболко и морковче. Изеде пола и после на гурање. Извадив к.млеко од фриз да видам дали ќе јаде. Бебе лапни голтни. Па фатив да го маскирам јадењето со него се налапа. на крај ја почастив така само к.млеко, бебе ќе ја изедеше лажицата Ручек, спанаќ со оривче
Од веднаш Се сеќавам јас така воведов глутен, со лепче. Мислам имам кажувано дека и јас користев репкино масло од старт на дохрана. Така одлучив после доста прочитани работи по нетов, а во некои земји и педијатрите го препорачуваат за прво масло во исхраната. Имаше во Биокулт ладно цедено, се сеќавам и на цената (250ден за 500мл), но пред 3 и пол години А во врска со маслото дека МОРА во овошни каши и јас прв пат слушам Не користев никакво масло за во овошните.
Naj! Od start od 6 mes go koristev ne blendirav, i do den denes za zitarka da zmegcam, za nekoe ovosje, ma za 300 raboti mi sluzi, po odmori so mene go nosam obavezno. Na nekolku prijatelki im kupiv poklon takvo za bebinjata, blagoslovena sum
Togas kupuvam obavezno. I jas sakav za odmor posebno ali i za doma. Vo blender mn tecni iskacaat kako sokce
Денес дадов брокула. Едвај 4 лажички со плачење. И една капка маслиново ставив. Ова мое дете секој ден исто би јадело.
Во продавници нук. До капитол во зградичето, лептокарија после енрико негде и сити мол. 490 беше мислам така ми се врти
Со кокосовото органско ладно цедено ги мачкав брадавиците на почетокото....значи веќе имал пробано ( пред да намачкам испрочитав статии на кој беше докажано дека нема штета и ништо загрозувачки по здравје на новороденче ) па мачкав кога имав проблем. Во меѓу време го мачкав од време на време и цело тело и лице, кога го бањав на крај ја полнев кадичката со чиста вода и ставав и во водата па го оставав некоја минута така. Све ова го имаше наведено по официјалните статии за кокосовото како безбедно и одлично за кожата. После 6+ почнав во овошни каши да му ставам. Паралелно еве 15+и ден денес на лице некогаш го мачкам ( од кога затопли на тело не мачкам ништо ) и еве веќе 1ипол месец како на секое мењање пелена го мачкам доле и многу позадоволна сум од орегинал павловичевата од 0+ ја користам. Да не бидам сфатена збунка ама една тегла му е за мачкање а друга за јадење Здравје и за второ/трето дете исто би терала со кокосовото Имајте убав ден мамички убави