Почна да пие повеќе вода и има напредок . Сега освен овошје за доручек што може друго за комбинација?Палента, ориз? И како да го воведувам зеленчукот? Да давам да пробува околу 1 или? Извинете за прашањава ама стварно немам поим што треба да правам.
За доручек ќе даваш од веќе воведено, за време на ручек или околу 13ч ќе даваш нова намирница, ќе воведуваш исто како и досега по 2дена, првиот по некое лажиче, вториот повеќе, јас го оставав колку сака толку да јаде вториот ден. За доручек ќе даваш и овошје и зеленчук, од веќе воведеното, ќе правиш комбинации. Кога ќе воведеш и ручек, ако воведуваш овошје ќе го даваш за доручек, зеленчук за ручек. Барем јас така правам, ако може да се даде ,,чисто,, давам некое лажиче пред оброкот, ако не во помал дел мешам новата намирница првиот ден, а вториот си ја ставам веќе во цела каша. Палента и ориз не воведуваш само даваш, можеш веќе, ете утре зрела банана и потечна палента дај по совет на Анат
Вчера правев и фрлав кашички... беба нејќе да ручка. На крај отворив круша каша Хипп ... абе беба чинивчето ќе го изедеше, лапкање за мерак. Ова излегува дека беба не ги сака кашите од мама ... а мама упорна сака да и спрема кашички. ММ се пресмеја ... а дадето ме тешеше - мамо ти ги праваш највкусните јаденца (демек не е до мене) И така... денес пак ќе и спремам незнам што... ама изгледа пак теглето ќе не спаси од ситуација.
Нашиот старт беше со плачки и молење се до крушката на Хип Видов со силиконска лажичка ја храниш, па смени со пластична, мојов не може да го смисли силиконот
Ние сме 15 и сме слабокрвни пиеме малтофер па сакам и со јадењето малце да појачам, не знам по колку смеам дневно да и давам, имам домашна свежа аронија, фала многу на одоворот
И нас педијатар ни рече од 8+, а за количина по 2-3зрна и тука ми кажаа ставаат по толку, мислам можеш и семе од коприва 8+, ама мислам прашај си
Mojava pocna da jadi, znaci do zabite bilo. I jas go smenav silikonskoto lazice, so plasticno ja ranam. Mora da izede 120gr.za da se smeta kako obrok? Site ne jadat isto. Sabalje i izmesav tikva so banana si go izede, e kolku gr.bese neznam ne mi e bitno.Mislam okolu 100gr bese. Za rucek sakam puperka so kompir pa posle kiselo mleko za prv pat. Ili feka i piperkava e prv pat da ne davam denes i mleko?
Не. Минимум е 80 за да се смета за оброк. На советувалиште така ми рекоа. Дневно внесувај една нова намирница
Ние веќе месец дена како пробуваме и веќе 10-тина дена како бебе јаде цел оброк за доручек (кога помалку, кога повеќе, ама под 100 гр не е). Прашањето ми е, дали полека да почнувам со ручек? Секако бебе нема од одма да јаде цел оброк и за ручек, ама полека да се учи. И дали во ручекот можам да давам нови намирници да пробува? На пример, сакам денес да и дадам тиква и морков, од кое морков има пробано, а тиква ќе воведувам. Секако малку ќе сварам тиква, повеќе морков ќе е. Ок е така и дали можам да почнам со ручек веќе?
@emkaemka со три различни лажички и давам , де со силиконско, па пластично мало, па пластично поголемо, па менам чинивче во сред оброк (обид за оброк), па подгревам од сомнеж дека не и се допаѓа ладна, па после ладам оти можеби претопла и е , па во раце ја земам, па песни пуштам, па пауза правам, па додавам сокче за да е течна... абеееее се уморувам дури ја хранам. Свашта правам за да јаде... Маки мајкини... @duffi секако пресреќна сум што лапкаше, тоа ми е најважно - мешето да е полно. Ама сакам и јас да и спремам , складирав дома домашни намирници кој би требало да ми се најдат за каши, ама не е толку страшно ако ми ги нејќе. Ќе лапкамеХипп. Инаку немам ништо против купечките каши, напротив сметам дека се практичен и брз избор кога сме на прошетка или ја оставам баба да ја чува. Давав на дадето Хипп, она не пребираше и се јадеше.
Jas i domasni i kupeni i davam. Za rucek piperka pecena, kompir,malku lukce i maslinovo, ne i se dopadna.Samo lizna nekoj pat. Kiseloto mlekce za utre mi ostana. Cresi i visni 7+ se?
Исто е и со нас Бебе не сака домашни каши,од купечки само оние на бејби лов Уште си правам дупли трошок,готвам и нудам па фрлам ама ете потајно се надевам дека ќе пројаде Додека Могли не може да смисли купечки каши Изгледа до децата си е не до нас