Ако оброкот треба да е 120гр. што е со големите теглички од 190гр.? А батат може ли сега да воведам со готова кашичка јаболко, слива и батат? Без да го проба чист.
Големите каши јас ги давам на два пати. А батат можеш да воведеш со каша со слива, ако е веќе воведена сливата.
120g jadat samo 1viot mesec, eventualno 2riot, posle si jadat po poveke. Od 8m do godinka sin mi jadese od prilika po 200g-250g na obrok.
Оти? Аиииии јас сум ненормална значи. Мерам во мало тегле и толку и давам оброк, а за две недели ќе полни 9м
So ma za Victoria secret ja spremas? Mojava jade otprilika golema tegla nekogas i poveke uste od start
Женски и мене тоа ме буни. Бебе си јаде цела каша без проблем. И јас како Фана мерам ако му правам дома или ако мешам . Ама имаат ли осет за доста бебињата? Мм само вика ај доста, да не му е многу а јас си викам некако како недојаден ми останува .
Vo red e da meris za da imas pretstava kolku ti jade, jas do skoro merev. Vie ste na pocetok pa 120g e dovolno ama ako saka uste zgolemuvaj mu postepeno. Stom bara davaj i slobodno, postepeno narednite denovi pa posle kolku saka.
Нас од старт целиот оброк ни беше 190 грама. Ретко се случуваше да остави малку. Сега не ни мерам повеќе.
Просо од 7+ а овесни и житарки јас од 9+ можеби може и порано незнам . @kiki_riki ни јас веќе не мерам. Јас од старт му правев по 200 гр каша а сега и повеќе јаде. Туку ќе прашував бев во ДМ какао да барам и само овие ги видов и незнам дали се ОК да давам на бебе од овие?