@Minnie-e немој таа од хип, јас кога дадов на бебе не какаше два дена после тоа, а нема инаку проблеми со запек. Кога давам зрела банана нема никаков проблем, па мислам подобро да почекаш да узреат и да дадеш за некој ден.
ваков свеж не му треба многу готвење, најдобро во рерна загреана на 250 степени во плех на хартија 7-8 мин да го ставиш. скрос без ништо. ќе ја смени бојата во бледо розева и готов е. ако ти е мисла можеш на почеток и 10. вака го спремаме за нас и е многу вкусен. ако се препечи станува потегав. Може и во тавче со капак и малце водичка на пареа да се зготви, исто е многу брзо. да за Скопје знам дека има полно, ама прашував за другите градови, пример Охрид, Прилеп.. фала ви за советот со апликацијата, ја симнав, и гледам како реклама ми излезе холе, ги има нивните производи во Зегин? значи тоа би можела и во друг град да најдам? дали ги има овие снегулки таму?и дали ja имаат оваа ознаката demeter? и уште едно прашање, дали може уште близу на почетокот да се дава карфиол, цвекло, брокула?
Не се за почеток тие, после некој месец најдобро. Јас карфиол и брокула 8ми дадов и страшни грчеви имаше дете.
Јас ја дадов пред некој ден баш. Дали има кромид не памтам ама Fenchel не е кромид ако мислиш на тоа. Билка некоја е како анасон мислам знам многу пиев додека доев за мешето е добро.
Ова не е кромид Јас и карфиол и брокула дадов во првите намирници. Бебе немаше проблем. Ми рекоа и мене грчеви се можни, ама педијатар кажа може и терав по неа.
И јас дадов карфиол, брокула и цвекло во старт 5+ , никаква реакција немавме. Супер прифатени. Сепак е се до детето. Затоа е и воведување, даваш да видиш како ќе се прифатат
Мојот и така не кака а имам полно со банана од хип ама ништо. Нека стојат. Баш сега јас ја гледав дома и сакав да прашам за воведување. Морач пишува дека е.
Ја имам и јас. Морач пишува, да. Се чудев што е и викам батали. Чим е сладок анасон да ја давам и јас
И мојата немаше реакција на карфиол и брокула, ги дадов меѓу првите. Деновиве планирам грашак да воведувам, а потоа цвекло (сакав сладок компир најпрво, ама не сум била до дм по кашичка, а свеж нема низ маркетиве). Секое дете е различно, нема правила за исти реакции од одредена намирница кај сите.
Дали жолчка можам некако да искомбинирам со овошје? Сакам утре за доручек да и ја дадам, зошто за ручекот нејзин нема да бидам дома, па да си бидам сигурна дека осминка само ќе си добие
@KidA е зa жaл Дм вo Oхрид стругa ресен немa ,имa сaмo Биoкoсмoс и е дoстa снaбден вo Oх, и вo Зегин имa дoстa прoизвoди aли се oгрaничени, имa и специјaлизирaни прoдaвници зa здрaвa хрaнa кaкo штo се Бaкo, итн @Ambra20 сo бaнaнa
Леле боже каква напорна вечер имавме, страшни грчеви од боранијата Се утепа од вриштење и испуштање гасови, стегање, препотување... Вчера прв пат и дадов... Треба да продолжам уште два дена? После вчера не би и давала Дури и сабајлево си прди уште
Така ке направам... Исто и лук и смета премногу, па и тој го тргнав. Од лукот ждригаше и се жалеше, плачеше и не спиеше...