Фала за советот, ама дефинитивно ќе престанеме со доење, секако ќе треба да го поменем периодот на денско лутење зошто нема цицање, па после пак ќе треба да поминуваме низ истото за ноќно одвикнување. Вака барем наеднаш
Леле поима немам, од око се. Два моркови ставив средна големина, 50г телешко, кромид и пиперка... и боранија така од око неколку стапчиња. Е сега млада домашна беше, да не било поради тоа?
Нема врска домашна-недомашна, едноставно нејзиното меше потешко ја поднела. Јас сега имав мака со боранијата што јас ја јадев, одма грчеви кај бебето направи, а мислев само гравот е потежок.
Зa кaкao незнaм a Несквикoт е ГМO незнaм шo се стaвa aли јaс кo сум билa мaлa, кoгa ме oдбилa сo цицaње вo крaвјoтo ми стaвaлa бисквити или oние рижoлинo кексoлинo... @eli25 имaш мнoгу убaви рецепти и зa бисквити и др. Вo темaтa Рецепти зa бебешкa хрaнa, тaму ти е рецептoт oд фoрумџикaтa Анaт
Јас ги лупев, оти влакненцата на лушпите се алергени. Сори што доцнам со одговор, си се снашла до сега, ама јас да си пишам дека повикана... Во 1 дај ручек слободно, после дремката ќе си цица. Леле Ели одамна ги немам правено - жолчка, банана, овесни снегулки, какао, рогач, цимет, кокосово масло, да добиеш смеса што ќе личи на тесто и печеш. Не мораш, без оглед на тоа што патуваш. Не му го ускратувај тоа задоволство и храна на детето, млекото во градите не се расипува. Полошо е да даваш кравјо млеко кое може да предизвика анемија, микрокрварење во цревата и да направи да ти одбива храна бидејќи повеќе заситува. Ти си знаеш најдобро, ама барем до година дој го детето.
Моево јаде каша, цица и спие. Малку му е количински кашата или состојките не го заситуваат? Секако еднаш ќе мора ама зошто на 9месеци. Па и тетрапак млеко
Povejke od pola tegle me jadi. Se tesam tolku tolku.Ova za ovosje.Zelencuk pak 2-3 lazicki, aj belkim ke projadi.Vcera dadov grasok, so karfiol, kompir, morkov, edvaj kasna. Samo k.mleko i banana obozava
Davam edna k.mleko pa zinala i davam zelencukova i ja sejkavapluka i placi. Se mi ide vo kasickata i mleko da dodadam.
Majki 5,5 meseci sme i sakam da pocnam so dohrana. Imam kompot od jabolka bes seker moze da se pocne so ova? Da izblendiram jabolce so del od vodickata od kompotot? Imav neprskani pred mesec dena i zatoa go napraviv kako kompot.