Ставам во спојлер, ептен темава за јадење е Спојлер Вчера водичка какаше, а денес баш гомца (како кобасици ) и тоа суви и тврди. Добро е ако барем почне да кака секој ден. @kukla21 Памтам кога пишувавте за пире и така му направив . Доста ќе биде два дена, така? Па утре палента за доручек. Само кажете како да ја спремам и со што
Благ компир ми направи магија со зеленчуковите каши. Бебе лапа, пресреќна сум! Не знам што чекав до сега да го дадам
Rucek cel obrok tikva, pocna da jadi Za dorucek pola samo jadi ama srekna sum i so tolku. aronija od kolku e?
Јас како оброк дадов, тој од Хип со јаболко варено го измешав. Мојава го сака. Благиот компир и мене ми направи чудо за зеленчуковите каши, го обожава бебче. А и брокула сака многу Кога дадовте модар патлиџан? Сакав денес да дадам со тиквичка и морковче ама рано да не е. 6+ сме
Јас палентата ја давам со овошје. За подготовка 100мл вода 1 голема лажица палента и вариш се дури не се згусти.
Глутен имаш дадено? Млечно? Дунде со к.млеко најмногу го јаде. @EuHenIa ептен рано е. Мене на 7+ ми рекоа да почекам.
Кисело млеко и мојов обожава.. Нареден пат така ќе искомбинирам. Глутен, па време му е да почне да пробува. Овој овес од Хип 4+, ми беше малку мисла ама си мавна 200гр со круша
Мoј сoвет е дa не мaскирaте јaдење тo е мнoгу лoшa нaвикa, пoсле ке се чудиме зaшo децaтa нa 2гoд ќе јaдaт сaмo киселo млекo и леб
Koga se voveduvaat godji bobinkite? Pretpostavuvam posle 12 meseci. Imam svezi, neprskani i sakam da gi zamrznam.
Со праска на пример? Или праска и круша?... поима немам како треба знам некоја членка ми пиша со банана ама уште не сум ја вовела . И бива ли после да проба брокула а утре да му дадам палента? Нема врска, така?
Можеш со праска и круша, а можеш и само со праска. Јас така давав палента денес прв ден нов вкус пример брокула и утре си јаде брокула колку сака и прв пат давам палента, така правев за сите житарици. И дај му банана презреана слободно промени во столицата мора да има. Еве и ние бевме така па полека се нормализира како што се навикннува организмот на храната. Да ве прашам кисело млеко и месо кога дадовте? И кое прво? Ние сме 6+ па мислам недела пред 7 да почнам со кисело млеко па со месо таман од 7 или подобро обратно. Деновиве дадов глутен прво со овес ама нешто слабо ми јадеше па вчера гриз се надевам не избрзав сега ми е мисла малце.
Зошто до годинка му рачунаат корегирани месеци, роден е 35-6недела (според менструација, а тежината и кг му беа ок) па затоа малку покасно. Да, педијатар ми рече 8+ да почнам со глутен, бидејќи се роди пред 37 недела го рачунаат малку предвреме па затоа почекав.