Јогуртот не е страшен. Да не е примеса на маргарин и путер. Во секој случак од еднаш ништо нема да е. Инаку јас цело време користам президент несолен путер.
Се ова имаш во ДМ, Тинекс, Веро, Рамстор. Значи има само рж, јачмен, бунгур, кус кус.. јас за доручек ги давам со овошје, ако даваш вечера можеш и тогаш. Од пченично, интегрално брашно лепче ќе направиш и ќе воведеш, проја, мафини и слично.. Тие на нестле кога ќе ги воведеш сите кои ги содржи бидејќи се 5.
Сум дала и двете. Не сум дала цвекло, грав, малини, капини, ананас, домат и модар домат, ананас... ова ми паѓа на памет.
Јас би модар домат. Убава структура дава на каши, а и мене ми е вкусен Со црвена почнав. А сега незнам. Мајка е задолжена за неа и боранија, па какви ги спреми јаде и бебе и ние
Црвена дадов и јас. Од Тинекс ја зедов на биокосмос мислам дека одбрав, убава е благуњава и убаво, брзо се вари
@kukla21 Модар патлиџан печен, во комбинација со компир, тиквичка и морков печен (јас додавам и сусам ама не знам од колку месеци е)
@fana Сум читaлa декa пченичните биле нaјздрaви, ржaните зa децa a декa oвесните биле штетни, и oд тoгaш oвесoт гo бaтaлив Сo млечни прoизвoди се нaјидеaлни јoгурт млекo к.млекo Јaс мaлу и ги пoдвaрувaв зa дa oмекнaт пoвеќе Првo земaв рефус пo 100гр дa видaм кaкo ке ги прифaти пa пoсле пoгoлемo пaкувaње Пченичниoт гриз сaмo сo oвoшје гo кoмбинирaв a декa сегa сме пoгoлеми гo вaрaм и сo крaвјo Oд брaшнaтa мoеш лепче дa и прaиш a мислaм декa и oд спелтa мoже oнa е 7+ Јaс пoнекoгaш кoгa и прaвaм кoлaч (сo прaски нaјчестo) мешaм интегрaлнo и спелтa вo сooднoс 2:1 Бунгур не сум дaлa сеуште Се нaдевaм ти пoмoгнaв
Мешаните кашички со овошје и зеленчук кога ги давате, доручек или ручек? Пример батат, јаболко и слива; тиква и јаболко... @kukla21 Хип брокула и ориз брка работа за ручек? Ја имам дома ама некако “празна” ми делуваше. И може ли ориз со неа да воведам?