Вo aпликaцијaтa бебегoтвaч имaш пoлнo рецепти, oнaa чoкo пудинг нaс ни е нaјубaвa и зa вечерa сaмo јa дaвaм a и пoбaрaј нa лупaтa унaзaд пoрaките имaaт некoи мaјки oбјaвенo
јас вчера пишав за киноата само како ја варам, а за јадење ја правиме "bowl" - ја мешаме со секакви работи значи по нешто од ова: - некои печени зеленчуци - пр. сладок компир, тиквичка, пиперка, - свежи зеленчуци и салата - пр. чери, рукола, магдонос, авокадо - семки и јатки - пр. сончоглед, индиско оревче, pine nuts.. - некој сос, пр. таан со жешка вода лимон, сол и ким
@kukla21 @Tahitiana Јас пред некој дадов авокадо и батат за појадок. Лапна пола. А дадов и палента, пола круша и едно сливче и тоа го изеде пола. Значи ако нема вкус на ништо, може да помине. Да не мислите дека се фалам денес појадок беше едно резне праска и 1цм банана на парчиња. Дури можам да се редактирам, сакам да воведам месо. Да почнам ли со пилешко од холе? Или подобро е со варено телешко? Всушност јас мислев првиот пат само од водата кај што се вари да додадам, па после ќе дадам и мевце. Има ли некоја шема на воведување, два пати, три пати неделно?
Мене ми рекоа да давам од водичката за почеток. Кон крај на 6ти водичка, а во 7ми веќе мевце ова за телешко месо. На здравје авокадо
Нешто слабо доручекот го јадеме. Уствари ако има праска или кајсија нема проблем. Ги давав свежи ама следно ќе ги обарам малце заради мешето. Исфрлив многу намирници :кромид, лук, брокула, од житарки само просо и оривче давав деновиве. Подобро спие, дали беа грчеви не сум сигурна. Од што да почнам да враќам намирници и кога? За неполни две недели 7 правиме ќе треба месо да воведам и к. млеко да продолжам со тоа, а брокула, карфиол, кромидче да оставам за покасно? Се изгубив незнам како да продолжам се плашам од грчеви многу. Некој ако имал проблеми со мешето од храна да ме советува
Да, да, исто ни викаат. Само што јас сум во предност, те читам тебе. Не бев сигурна дали веќе може да дадам. Ама ќе дадам. Само да набавам убаво мевце. И да варам едно 3-4 саати. Се бориме со вирувче, па сите фативме и јас и мм. Да помине па ќе каснеме мевце.
Затоа и твоето овошје не јаде Денес овес, банана и праска имав. Преубаво беше. Касна 60 и се "затна". Ај белким ручекот ќе тргне поарно.
Свашта имам изнакупено, не знам ни што се ни за кога се. Од кога се даваат овие и дали ги давате? И вакви пиреа дали давате. Ми ги понудија во Зегин ама не земав.
Јас давам од првиот гриз (без глутен) и од гризот со бебе за воведување глутен. Пченката ја имам ама не сум дала дунде најмногу јаде од хип со пченка, слива, банана и јаболче.
Мали воодушевен од бататот од тетка @Bubce38 ! Фала Бубче! Планирав да дадам неколку лажички да проба ама лапна 60-70гр. Ми беше жал да го прекинам.
За прв пат ќе дадам денес модар патлиџан со што е најдобро да се искомбинира? 8+ сме И дали мора да се воведува 3дена? Секако за прв пат ќе ставам по малце
Јас дадов авокадо вчера, ќе дадам и денес за ручек. Бебе имаше револуција вчера од авокадото, и боди и креветче лом. И во косата имаше остатоци, ете сликовито да доловам @kukla21 имаше право
Јас секако го комбинирав, по малку ставам секогаш бидејќи и не нуди некој вкус. Ако имаш пиперка воведено, магданос, лукче, со нив и плус компир супер ќе е, маслиново се подразбира. Два дена го воведував.
Со к.млекце овошје имаш пробано да дадеш? Немам воведено уште ама сакам да воведам да пробам да прикријам овошје некако за доручекот, не оди вака, а мирисне или лижне дека е благо одма плачење вриштење, ни едно лажиче не пробува...од кога го воведе ти и со колкава количина се почнува? Треба некако посебно да се воведува?
Во план сум со јогурт да и дадам и тоа чудо да го видам. Денес ни ручекот не го сакаше дека батат имаше, а тој благ! Не воведував, ама првата реакција не ветуваше многу. Пробав уште 2-3 пати и тргна не мерев колку јаде.
На ќере и легнаа овошните, комбинирам повеќе овошја и со оризче некогаш и правам! Од нив јаде солидна количина, и домашно приготвени и Хип купечки! Со ручекот некако не сме баш најдобри, ама важно каснува по малку. Се тешам дека и со овошјето забушаваше па сега едно мало тегле не и е доста, белким и на зеленчукот ќе му навикне. Инаку Хип зеленчуковата (компир, карфиол, морков и грашак) цела ја јаде! Омилена и е!
@snegulkata браво, пројаде значи Мојава па баш таа со грашак на Хип да не ја помириса, се јаде освен таа Исто нејќеше зеленчук и мојава, ама сега колку големите тегли јаде количински. Некогаш и скратувам, се плашам да не е премногу за нејзина возраст. Си мљацка зеленчук, а за овошје па да не правам муабет. Мислам 500 гр да и дадам ќе ги изеде