Мене ми кажа кајмак. На президент некој бил добар. Станка ми кажа рано и е. Експлицитно ја прашав. За бобинки и мене ми кажа драгана може. Ти и црвен домат даде?! Може е период. Може е ствар на вкус. Во одреден момент веќе им се развива вкусот и пребираат. Се начњкав во ординација и пациентка му вика на Сајковски, никако спанаќ да пројаде. И овој и вика, не мора се да сака. И јас ич не сакам спанаќ Така и нашиве. Ние ќе нудиме, па еден ден ваљда ќе засакаат.
Сака тоа, компир му е најомилено и брокула сака доста, а ориз да не вкуси, ма и со благо кога му давам плука ако го сети, купив и оризови снегулки и тие нечинат
Браво за кукличката, значи има напредок. Што и даде за појадок? Овошјето проаѓа некако? Мојава сеуште штрајкува на појадок, овошје ни да душне несака. Кисело млекце кравјо треба да е така? И јогурт може да се воведе сега? И со колкава масленост, незнам од кој да земам...бучен козјак ваљда најприродни се Со кое овошје оди к.млеко? Да маскирам за појадок некако...
Јас и лубеница и дадов од бавчата на татко ми е. И малини исто. Си крка, мака не сум видела скраја да е мамина умница
Појадок - бисквити, праска, крушка и јаболче. Киселото млеко може кравјо или козјо. За друго е рано. Регуларна масленост, гледај да не се обезмастени. Овошје со к.мчекце не сум дала. Планирам деновиве да давам така, ама со јогуртче. Претпоставувам ќе оди со се што има овошен јогурт по продавница - праска, вишна, ананас...
Мами давате обичен компир или благ? Денеска прв пат ке вовесувам па со каков е подобро да се започне?
Јас обичен дадов, батат не можев да најдам и уште не сум дала! Благиот полесно го прифаќаат ( дека благ де)па ако најдеш од него понуди прво! @duffi Кај Гељо има ли батат? Проверувала ли си там? Ка даваах на големата имаше, саа ич не мее текнало да видам дали има! Там ак нема и не ми текнува дек на друго место да терам!
Мешај го со нешто инаку тентав ќе е многу и ќе се лепи, ако даваш АД со малку млекце супер ќе е, ако не морковче, тиквичка, тиква, јаболко, битно смешај со нешто Батат имаш во Тинекс кај Фершпед, ако си од Скопје ова.
Majki eden sovet, bebeto ima skoro 8 i pol meseci dosega e samo na doenje, megutoa maticnata mi preporaca barem navecer da mu davam adaptirano mleko, bidejki mnogu mi stanuva celo vreme e na cice sto ne bese slucaj dodeka bese pomala si spiese po cela nok. Pocnav da pravam kasicki so mlekceto od Humana ama nekako ne e najdobro mlekoto. Preporacajte mi podobro adaptirano mleko za kasicki, ako go pie uste podobro ama sise ne saka da vidi fala odnapred
Нема ниедно млеко да ти прифати, бидејќи бебињата/децата кои се на мајчино млеко многу, многу ретко, да не речам скоро ич, прифаќаат ад млеко, па и најубаво на свет нека е. Не ти станува од што е гладна, 99% од бебињата на таа возраст се будат почесто ноќе. Скокови во развој, комбинирано со вадење заби и преживувањето на случките од денот се причина за будењето.
Мислев да и дадам денеска само компирче, ама што викаш ке и измешам со морковче да е повкусно. Е супер фала за инфо баш ке поминам да земам. Па ке пишам како ке биде денеска со компиров
Од колку месеци беа боровници? Сум заборавила Денес чистев едно кило боровници да замрзнам, јок сум се направила во прстите, цели ми се модри. Ние ќе почнеме со дохрана тек во ноември, ама мора да замрзнам со време. @ancebanance пробај го Нан на Нестле, првата ќерка го прифати за во каши а беше исклучиво доена. Можеш и Аптамил (тој бил на вкус најблиску до мајчино) но оди во голема кутија со три кесици кои нема да можеш да ги дотрошиш, а ете може и да не го прифати.
Се согласувам со форумџиката а воедно и мајка Анат дека се будат од навика не дека се гладни, ама ако си решила пак, сакав да те прашам во кои каши сакаш да ставиш млеко? Во бисквити , гриз? Немора ни во двете, а доколку сакаш како оброк навечер ние пиеме Новалак2 и го прифати на крај краева 90% од мајките кравјо даваат...