Имењакот го јаде веќе месец ипол еве денес друго ќе му купам исто такво... сме немале нус појави...слободно давај му Исто ко обичен што спремаш само што овој не се тегне ко мастика ко обичниот.Јас си сечкам по тркалце така убавко дебелко и во фрижидер ми стои за 4дена го дадов...Но по совет на Тета @eli25 купив поголема количина и го излупив измив подварив колку клуч да фати се олади и секое тркалце посебно си ги замрзнав и сега си вадам си го премивам убаво и го варам со зеленчукот.Бебе си го обожава
После една година се дава, затоа што на неколку пати се прска а последно пред зреење нели сите био користите купувате органски храни а грозјето први го давате, или имате непрскано можеби ако имаш друго објаснување со задоволство ке те послушам и уште утре ке купам
Јас сум дала пред 10 полни, наше домашно, во двор што ми расте. Иначе ако гледаме така се е прскано, и ништо не треба пред година да даваме. А грозјето може да направи проблем со стомакот, ако се претера со количината, исто како било кое друго овошје.
Точно, али грозје, цреши, вишни се прскаат повеќе пати јаболка да не правиме муабет дури 15 пати ( затоа домашни е најубаво) и се одбегнуваат колку што може повеќе... Цел живот ке јадат прскани, барем до година да ги изгураме на здраво
Сите немаме домашно. Ај ништо да не јаде бебе. Давам и готови кашички, као демек органски, ама ги нема сите вкусови. Леќа, грашак, грав, пиперка... кога ќе проба дете?! Работава ги труеме децата тие што немаме домашно еве јас сано сливи и вишни имам домашни. Органско порачувам што има, ама и тоа нема се. Што да правам? На крај на 6ти месец ќе почнеш да даваш од водичката каде се вари телешкото месо. Од 7 и мевце
Е кога бе драга да се даде јаболко?Јас еве ништо немам домашно,т.е само вишни и цреши. И што значи, го трујам детето што другото го давам купечко?
Значи овој смее да се мрзне? И така замрзнат го ставаш, цело кругче да се вари? Во кесички го ставаш? Ве читав и мевце дека вака мрзнете. Го чекате да се одмрзне или директно во тенџере оди? Кажувајте и друго што може. Некои финти за брзо спремање се добредојдени
За батататот јас читав дека поубаво сварен да се замрзне и така дека може до 12 месеци да стои. Ама може и свеж. http://seabirdstruck.com/how-to-freeze-sweet-potatoes/ Мевце го одмрзнувам во обичен па на готвење. Ама дека мали парчиња брзо се одмрзнува. Евентуално во ладна вода, за побрзо.
@pile30 ти не го замрзна приготвен? јас така ти реков. зошто викаш малку подварен и потоа го доваруваш....
Па така направив го сварив но не до распаѓање...а го ставам при крај 10мин со другиот зеленчук.Вака терам еден месец бебе нема мака.. Не смеам да го ставам пак во вода?
Тебе не ти е точен коментарот,затоа коментирав ќе прочита некоја мајка и ќе даде против запек. А кукла не не праша дали да даде,туку како ние даваме,си има педијатри и нив ќе си ги слуша.
Јaс велaм декa тебе не ти е тoчен кoментaрoт јaс кoгa и дaдoв имaвме реaкцијa нa пеoлив aкo е кaј вaсзaпек тoa е нештo другo, a и ќеркичкaтa ми е двa денa сo висoкa тт oдaм кaј неa не плaнирaм дa се убедувaм дaли е белo или црнo