Така. Инаку јас, а и повеќето ориз не сме воведувале тој само се дава, јас го дадов кога воведов 15тина намирници, во исти ден дадов ориз и нова намирница, истото беше и со палента. И ако баш оризот ќе е прв и ако даваш АД подобро смешај со млекото, да личи на нешто, инаку ќе се слепува и ќе биде блуткаво, вака сутлијаш без шеќер ќе направиш
Oвoшен јoгурт прaм исклучивo сo јoгурт гo дoдaвaш oмиленoтo oвoшје и гoтoвooo....еве ние кaкo јaдеме: Јoгурт+прaскa Јoгурт+бaнaнa+мaлинa Јoгурт+јaгoдa Јoгурт+мaнгo+бaнaнa Јoгурт+шумскo вoче (јaгoдa мaлинa итн) Дoкoлку е течнo зa згуснувaње кoристaм уште мaлу бaнaнa или лaж мелени бисквити (Плaзмa хип) Нa здрaвје!
Мајки, 9 месеци сме, смее ли наместо оброк ад од некои 180 мл да и давам толку јогурт? До сега само во јадења додавав малку јогурт, ама болни сме и ваљда тоа ја освежува и бара само јогурт и кисело млеко.
Зависи колкави сте. Ако сте мали и воведувате уште можеш како оброк за доручек или вечера. А ако сте поголемки, тогаш за ужина.
Сега спанаќ тешко да најдеш. Јас сега воведов блитва. Од пазар ја купив, третирана/ нетретирана којзнае Туку свеки ми донесе зеље, ова со сигурност е нетретирано, како блитва е слично. Давал ли некој до сега?
Мајка вика дека зеље и блитва било исто, само помодерно име ставиле Инаку мајка ми даде зеље, комшика блитва, вистина разлика во листови немаше, за вкус не знам јас тоа не јадам, ама бебе си касна од двете
И мене Станка ми ги кажа ко различни. Кажа спанаќ, блитва, зеље.. којзнае. Него за појадок сакам да правам "тикварник" - тиква, гриз и жолчка потпечени. Давал некој? Јас обожавам. За нас со млеко и цело јајце го правам, сега би било со вода и 1/4 жолчка
Значи не е битно? А со купечка кашичка бива ли спанаќ да воведам ако нема на пазар? @kukla21 ти даде ли спанаќ?
Бива, имаше една со спанаќ, сум ја видела, ама не ги јаде мојов зеленчуковите и не купив да знам каква е. Побарај ја во ДМ и воведи со неа
Имам јаболка, круша и спанаќ од ДМ. Ќе му ја дадам таа. Пробај уз овошјето може ќе ја сака твоето. Мада комбинацијава ми е
Иде спанаќ во овошје, во книгата со рецепти на Нутрибулетот скоро во секое смуди има и спанаќ. Ставам јас во овошјето, така и го јаде
До мене е .Јас сум за ептен едноставни оброци. Ама за бебе среќа не се раководам според себе. Туку ова за ручек иде? или за доручек?