e problemot e sto ne saka nisto da pie ni voda ni sok ni caj i stolicata i e mnogu tvrda od sto ne vnesuva tecnosti
Тогаш не давај, не е толку ни зорт, почекај да почне да пие убаво течности. Ни мојата не пие вода, само цица.
мами како да воведам просо и хељда? во смисла колку треба да се вари и со што претежно им давате? во овошните или во зеленчуковите кашички? јас лично ги немам ни вкусено и затоа не знам со што се комбинираат!
Просото се вари околу 25 минути, мислам јас толку го варам, а хељда уште не сум дала. Просото го давам со зеленчукови кашички, место ориз ( ретко да не речам ич не давам ориз).
Jas pred nekoj den go gledav.Prodavackata me zbuni,mi sepna "ne go biva"...i ne go zemav,se mislam uste...1.490 den bese redovna a imale eden i za 1.000 samo sto kapakot bil napuknat,no funkcionalen
Majki tikvicata so sto ja davate?Denes ja probavme so morkov i kompirce i so slast se izlapka dajte predlog za druga kombinacija...
Da,bas ke probame.A domasna kasicka,bez razlika dali e ovosna ili zelencukova,kolku e preporaclivo da stoi?
Бидејќи овошјето многу брзо оксидира јас свежо давам одма и не чувам... Исто и за зеленчукот... Шубе ми е некако... Иако стоено во фрижидер
i jas go delam istoto mislenje,taka i pravam. Nego,mislev da ne ima nekoja finta za skladiranje i slicno
Joy1 јас досега не сум дала, па само би се надоврзала на прашањево, доколку купувам која фирма да ја бирам и дали замрзнато или свежо. Можеби од месара?
Јас воведов пилешκо и бебе супеρ пρифати,пρочитав негде деκа се дава κоличинсκи κолκу неговото тупаниче (јас давам помалκу) За почетоκ κупивме свежо на Цеκин(Словенија) но бидејќи има κρатоκ ρоκ не можам да го мρзнам,сега κупив замρзнати плешκи исто на Цеκин. Јас почнав еднаш неделно за почетоκ,но ме интеρесиρа баш κолκу е поρачливо?
За пилешкото најдобро е да се почне со домашно, а купечкото да се воведе што е можно подоцна. Јас сакав да прашам мисиркино од кога да давам? И кое го користите? Гледам дека се препорачува како “поздрава” алтернатива од купечкото пилешко М?