Може помош за воведување месо? Прво телешко? На колку дена по колку? И имам кашички на кои пишува говедско. Откако ќе воведам може да му давам таква кашичка на одмор или ова говедско се мисли на постаро?
Вчера поткиселував кисело млеко и го оставивна работна и погодете што!? Денес во 12ч ми текна на него и нормално се расипало Ама јас решена да дадам денес млечен производ и дадов од младото сирење сопалента и путер. Нормално не го бендиса
Kako se rasipalo? Mnogu li e kiselo? Ne bi trebalo za tolku brgu da se rasipe, jas go ostavam i po poveke od 30 casa na sobna temperatura i pak ne e ubavo skisnato.
И кисело и мирисаше, го изладив сепак и пробав, не чинеше, не ми е прв пат да квасам, можеби тоа што беше завиткано во дебел чаршав допринело да се расипе. За варено беше 100% убаво, бидејќи 2пати го варев.
Mislev prv pat kvasis, oti znae da ima malku i kiselkast miris mlekoto, ama stom imas iskustvo togas sigurno bilo loso mlekoto ili stoelo podolgo vreme nesvareno. Inaku jas letno vreme ne go zavutkuvam so nisto tendzereto, zesko e nema potreba.
Мајки со што комбинирате цвекло? Сакам за ручек да го дадам, го варам сега цело само цвеклото... Сум го давала со палента и морков. Со друго нешто како да го комбинирам?
Мајки можам ли да смрзнам свежо пилешко, па да го сварам по потреба? Имам неколку бутчиња свежи од денес, да не ги фрлам, во фрижидер не би ги чувала ни до утре
Јас така му правам на секое месо, мрзнам свежо и вадам и варам по потреба и давам, за месец дена гледам да го потрошам. Варено, па мрзнато, па да давам јас не практикувам.
Да, по препорака на педијатар @duffi Пиперка веќе имам воведено, пилешко денес прв пат ќе дадам. Од месо само телешко досега и супер го прифати
Фала. Сакам после 6ти да воведам и ручек. Засега за ручек му давам нов вкус со некоја лажичка. Ќе го носам деновиве на мерење па ќе се консултирам и јас.
Така ми беше и мене совет даден, од 6+ ручек, прво со зеленчук, се што имав воведено, а од пред недела дена (6 ипол месеци) да почнам и со месо. Мојава е лакома @duffi , не се најадува од зеленчук Ама проблемот е што стагнира со килажа скоро 2 месеци, иако јаде како луда Од 7+ треба и вечера да воведеме и се надевам ќе почне да качува. Отидена е 10+ цм во должина за неполни два месеци, а килажа стои. Не е за секирација според др, ама затоа со месото малку побрзавме
@Sexybaby86 каква пиперка даваш? Зелена? И по колку ставаш? И до мајките што имаат воведено вечера, од 8м планирам да воведам вечера сега незнам кое време да ја давам и ако треба да поместам доручек-ручек да поместам со време. Значи 9:00 доручек, 11:30 млеко (како ужина му е ретко пие повеќе од 90),14:30-15:00 ручек, млеко во 17 и 20:30 пред спиење. Сега вечера ќе ни биде тоа млеко во 17? Да не е рано?