Австрија живеам и за бебе купувам био овошје и зеленчук. А во МК само од проверени луѓе домашно и непрскано.
Емче да благи се и тие 8вида житарки но јас најчесто кога ставам гриз со некое овошје ко праска и вишна тогаш ставам една растресена супена лажица ептен малце за да му ублажи но за цела доза и само тоа да му дадам многу е тужно ја не го можам...го користам многу малце додавам по малце... чувај ги ќе се договориме
Колку пати неделно давате месо? Бебе за неколку дена прави 8м. Да напоменам, немаме жолчка воведено, планирам да почнам со воведување од наредна недела. Колку пати месо се дава сега, а колку пати кога ќе воведам жолчка? Овој нашиов педијатар вика секој ден месо, а кога ќе воведам жолчка, секој втор ден со месото плус жолчка. За мене тоа е ту мач, сега обично 3-4 пати неделно давам месо, можеби грешам, незнам...
Од кам имав земено за мене, едни бо ќесичка спакувано како смоки. Ги ставив да отстојат во вода и во блендер. Па ги додадов на пасирана кашичка
Био од ДМ зимам јас. Ставам по 2 во каша, баш ме потсети прееска па ставив за вечера ги обарувам или кога киснам житарки со се нив оставам да стојат и во блендер. Не ги лупам.
Од кои житарки земате? Бебе не е нешто воодушевен од тие во прав. Просо веќе купив. Кисните и варите така?
Така. Ни мојов не ги обича тие во прав, па давам поединечни, ние и глутен имаме воведено. Имам и снегулки што се киснат и цело зрно што се вари, па во зависност од време спремам