Мое дунде не ги сака житарките поединечно. Давам во прав. Поарно нешто да јаде него ништо. Просото посебно омразено е!
Сите се различни, битно е да јадат. Да се мењаме со просото сакаш, најдов уште една кутија во прав што сум ја купила, а на Пиле не и ја понудив Мојов е заљубен во просо, папагалче на мама
Месо и јајце не се дава во ист ден, барем до годинка. И мм вика дека синко папагал ќе сум го сторела со просото хахаха Првиот пат кога виде вика ајдеее ова ќе го раниш со храна за папагали
За кокосовото масло https://www.newsweek.com/coconut-oi...tm_medium=Social&utm_campaign=NewsweekTwitter
Ич не ги сакам ваквите универзални работи, ме потсеќаат на баба Рада една билка се лечи . Па и кокосовото, се јаде се пие, се мачка на тело , коса и кај ли не. За мене го немам користено, па не давам и на бебе.
Не преферирам да го мешам со овошје. Ама ако решиш да го ставаш нека биде со јаболко. Јас мешам овошје со овошје, зеленчук со зеленчук.
Аи интересно прашање Навистина, лани читав една статија Што си ти, моркове? Некои го класифицираат во овошје, поради количеството на гликоза али далеку од темава баш ке изгуглам ме потсети мајка ке најдам некои "благи" варијанти
Задолжително ли двате житарка за доручек? Од тоа што има до сега пробано мојот и не е нешто воодушевен. Не давам чисти, мешам со овошје. Ориз почнав за ручек. Барем 2-3 пати во неделата ќе го има на мени.