Зеленчук, некогаш со месо, нејогаш со жолчка. Навистина не знам четвртиот оброк каков да биде, немлечен,?
До година треба да има 3 цврсти оброци и 2 млеко. Еве го нашиот распоред. 9 појадок е житарки со овошје. 12 АД и спија 15 станува и ручек е зеленчук 18 е вечера пак некоја овошка со к.млеко поретко давам 2 пат житарка а некогаш и готова каша. 21 АД и на спиење. Ова ни беше редот кога јадеше сега е 5 пати АД.
Повеќе од месец не јаде. Ајде прво си велев од жешкото потоа набабрија горните 2 ки и дури не излегоа не јадеше. Јадеше само јогурт и леб што ќе му дадев во рака. А каши не сакаше ни да проба ни домашни ни купени. Од како излегоја 2 ките пројаде 2 дена нормално 3 оброци и прими вакцина и реакција има многу течна столица и повраќање и пак не јади. Од дете јадач што се јадеше преку ноќ стана нејадач. Инаку го мереја пред 4 дена имаше качено на килажа од каде се чудам на ова не јадење.
Нека мине! Многу е тешко кога не јадат. Си зема значи он што му е потребно чим напредува. Ќе се среди, само многу трпение треба.
Ова ми дојде на еднаш и немам трпение пак да пројади. Може бев во кујна повеќе од пола ден ама си заслужуваше бидејќи се јадеше и не пребираше. Ќе си чекам тоа е.
Исти сме. Се избезумив веќе. Ај си викав заби се, ама два месеца ли заби. Вие барем пиете ад, а мојава и тоа малку. Еве пред спиење вечерва само 80 мл испи. Тоа е. Немам ни желба да готвам веќе, само фрлам.
Isti bevme.Taka mi pravese koga pocna da jade neblendirano.Usta ne otvarase.Koga ke videse lazica,ko da ja kolam.Zivci iskinav.Cudno mi e detevo.Jade sega i blendirano i neblendirano.U race jade se,daj i krusa cela ,ili bilo sto si jade bez maka
12+ Леб јади, смоки, бисквити само од парчина друго ништо. Оброк нема. Вчера месо телешко му дадов на парчина не сакаше во уста да го стави потоа му го направив како каша исто не сакаше. Парчина овошје ги гмечи и фрла не јади. почна и со АД да забушава еве сега цело шише ми остана. По 150 инаку пија. Кога ќе му понудам каша со лажичка се стресува како да се гади и некогаш дури не сака ни да проба. Сега долу излегуваат 3 заби наеднаш па сношти плачеше и се тепаше со раката по уста и цуцлата ја гризеше. Ќе почекам и овие да излезат па ќе видиме. Инаку на ова не јадење месецов над 500 гр има качено незнам точно колку треба да видам.
Моето синче јаде исклучиво ладни каши од фрижидер, со метално лажиче,ако е на собна температура или стоплено нејаде.Му излегоа сите четири единици одеднаш, сега го мачат двојки а има 8 месеци.Има едвај два оброка од по 90-100г
И мојава ладни јади ни топли и затоплени. За среќа почна да јаде. Зеченчук сака скоро 200гр.јаде што за неа е супер. Зачудена сум што јаде и покрај 4заби кои излегуваат.
Какви житарки користите и како ги спремате? Гледам по табела и снегулки треба да воведам, а поима немам какви, како да му ги спремам. Јас просо и палента, тоа му имам само дадено, а сакам во доручек да му ставам.
И мене ме интересира за житарки. Треба да воведеме глутен, досега само палента, просо и ориз и давам. Со што е најдобро да почнам и дали секоја глутенска житарка се воведува посебно, или на пример можам да дадам денес бисквити, па за два дена овесни снегулки, па после друго и се така?
Овес е безглутенска житарка. Јас со гриз почнав, така матичната ми кажа и имам купено поединечни и ги давав со ред сите. Пример два дена давав гриз, па два дена пауза од глутен, па два дена јачмен и се така додека не ги изредив Бебе денес за ручек ќе има болоњезе, КОНЕЧНО Да видам, па нема да поверувам дека ќе ја јаде, ама ќе ја нудам, немам друга замена или вечерата ќе си ја изеде, па гладен да си легне