Незнаев кај да го поставам прашањето па темава нај соодветна ми се виде После колку време од оброк ви бараат млеко бебушите Моето е 9+ и јаде од 200-300 гр,после два часа бара млеко Некако многу брзо ми се гледа И дали е во ред бебе на таа возраст да изеде 2 јајца едно му е малку со оглед дека го прифаќа само така варено а не со некој зеленчук
И мојов количински по толку јаде и да некогаш за 2ч бара да цица, море и за еден знае, некогаш за 3, па и 4ри часа, зависи, не се они роботи, кога сака нудам. Е сега твоето е на АД, ама што има везе, чим бара и пие значи е гладен, па јас секако би давала, не ќе го држиш гладен. Ќе се жалиш кога ќе одбива, па ќути си Јајце?? И белка даваш?? Многу ми стои 9м бебе 2јајца да јаде.. Јас само жолчка давам, по една, два пати неделно, знам и три ако му правам супа од зајче/мисирка
Мислев на жолчка де,2 јаде и така само жолчки ги сака без да ги конбинирам Ужинка нешто може да се воведе или рано е Кај ќерка после годинка воведов ама не ми беше некој јадач таа Овај само бара
Јас планирам да воведам овес . Со неа да воведам глутен како што кажа Емка. Па гриз и така по ред. Здравје следен месец. Со душа чекам да почнам оти не е нешто воодушевен ни од просо ни палента.
Овесот јас мислев дека е глутенски Има безглутенски овес знам, зборен е тука, ама овие обичните овесни снегулки прилично сум сигурна дека содржат глутен. Планирам и јас да почнам со овес, па после едно по едно другите
@wannaBeMomma па прво беше болна малата, па после на одмор отидовме и ми се пролонгира. Ќе почнеме сега
Да глутенски е . Има авенин протеин сличен со глутенот , затоа и препорачливо е да се почне со него. Јас планирам 7+ да почнам со глутен.
Нека ти потврди некој поискусен, но од мое гледиште две жолчки на едно јадење се многу за бебе од 9месеци. За ужинка појма немам од кога се воведува, ама ако е млечна, кисело млеко, урда со малку лепче мислам можеш по една измеѓу доручек/ручек, ама пак ќе нема АД, можеби треба да пробаш, може тоа повеќе ќе го држи и задоволи
И ние сме 7+, таман си е @duffi. Е сега уште да ми кажете каков овес да купам и да не замарам веќе Не сум загледала, има ли готова овесна каша во прав на Хип или Холе, или да си земам обични снегулки? И како ги спремате снегулките?
А каков купувате? И снегулките? Посебни се или обични? Како ги спремате за бебе? Леле ептен сум глупава за житарициве @Sexybaby86 истите прашања
Има на Хип мислам овес во прав. Јас снегулки од ДМ зимам и ги покиснувам во топла вода, ќе омекнат, ако се водести ги процедувам низ цедалка, па со овошјето во блендер и каша е готова
@wannaBeMomma Приметив и бебка не сака мазно блендирано повеќе, сака парченца. Јас ставам во блендер, вртам еднаш, двапати колку да се иситни и давам, така ми јаде се. Мазна структура веќе да не види, ја плука. На одмор сега и дадов парче ананас цело големо, се утепа бебе од шмукање, го цуцаше И јаболко на ист начин шмукаше, за занимација
Одлично! Многу е лошо кога се јаде пасирано малтене сокче, тешко е после за одвика кај некои Пробај дај и банана нека грицка, позрела некоја