Јас Хипп купив, викат и они благи биле. Ќе отворам за скоро да ги пробам. Босилек, магданос како зачини од кога? Ц.цимет 7+ или 8+?
5 доволно се, јас сега ставам по 10тина. Цимет 7+ Магданос 8+ мислам дека дадов, а може и 9м имал Босилек 9+ ама не знам во што да го ставам, па 1-2пати пикнав само, мене босилек ми е за чај
Moeto bebe e 6 ipol meseci I nisto ne saka da.jade... na se zivo se mrsti I se rastresuva. Samo saka da cica? Sovet?
Veke 1 ipol mesec,mu davam..ama kako da.ne znar voopsto kako treba da golta,.sto.treba da pravi so toa. Apnuva edvaj edna lazjca I cel se.naezuva I ne saka pak...kako voopsto ne zainteresiram. Prasivsm bidejki ke pocnsn so rabota za dva meseci I mora do togas da mu voovedam 2 obroka
За некој ден прави 8 месеци. Се мислам што да дадам следно: боранија, грашок, црвена леќа или модар патлиџан? Инаку на почеток на дохранa имавме грчеви па споро воведувам намирници но гледам дека е ок некое време.
Не е влажен, го подготвив вкусот е океј, ама мирисот е тежок, подготвен мислам и бетер мирисаше. Не приметив да беше отворено, со ножици го отворив. Ке земам и од Дм и ке споредам...
јас не би го давала. Кус кус на ништо не мириса. Не ми е да едно ќесе сум отворила. Ниту едно никогаш не мирисало. Дури и отворено кога било не попримило мирис.
Јас почнав со 3 и најмногу давав 7 бидејќи беа кисели и бебе не сакаше кисели каши. Пробај со хип мислам без шеќер беа. Циметот е од 7+. Ако не ти ги јаде кашите воведувај зачини ако си јаде убаво почекај до кај 9м. Исто и мојов прави ама поголем е. Штом ставам лажица во уста се стресува ко кизнај што да му давам. Пробај друг да го рани, пробај дома во различна соба, надвор во парк. Пробај на сабајле кога ќе стане гладен понуди прво каша потоа цицање. Пробај со цртани да му одвлечеш внимание. Можеш грашок по неколку зрна за почеток и штом имал грчеви лупи го грашокот па постепено зголемувај. Потоа црвена леќа. И јас на 8+ ги дадов. М.домат дадов на 9+ а боранија немам дадено.