Втор ден пробување тиква изеде околу 9-10 мали лажички ама 2 беа на лигавче, 1 на мене, 1 на него: мислеше дека е смешно пуу да прави со тиквата во уста, се отепа од смеење.
Хахах мојот правеше брррр со полна уста каша и цела ме прскаше. Него му беше смешно јас си се нервирав ама си се смешкав.
Со што да ја започнеме првата вечера? И млечни сакам да воведам. Со што да почнам јогурт, кисело млеко...? и колку?
И јас на мојот му дадов тиква, и некако не беше импресиониран За јадење си ја збуфта  Ама не со сласт И на Холе и домашна дадов варена така без ништо. Ќе пробам пак да ја мешам Вчера прв пат грашок и брокула му дадов ептен радости бендиса максимално Инаку јас со купените зеленчукови мака ќе си имам Научен газ домашно му ја дадов оваа на Хип Еден нагон за повраќање даде , затвори устата и не ја отвори Чукам ја по запчиња отварај, шанса нема Кога лизнав и јас од кашата .Дефинитивно гледам и зашто не отвара не беше вкусно воопшто Овошните си ги сака кпечки али ова јок Инаку јогурт смеам ли +7? Месо не планирам до 9+. И така е напреден
Можеш к.млеко на 7+ може и урда несолена. Инаку јас никогаш немам купено зеленчукови каши само една зедов болоњезе и не ја сакаше ја фрлив. На мојов ноќните од Хип му се допаѓаат.
Од најлошата си почнала. Мојот ги сака Холе брокула и ориз, Спанак и компир исто на Холе. Прв пат тука на одмор дадов Хип со пилешко и телешко, ги бендиса. Пробај со нив. Може ќе упали нешто. Холе пилешкото чисто го комбинирав со зеленчук, супер го прифати. Смееш јогурт. А оти не месо порано? Јас дадов, даде педијатар зелено светло. Фала @emkaemka и @orhideea . Не дека не ги јаде без ништо ама да си прашам јас. Иначе не босилек , на мирудија сум мислела. Знам да ставам за нас во грашок и бобче.
@duffi started from the bottom излезе кашава, а хахаха е ќе пробам и со други чим твоево ги бендисува Па да не се ширЕ многу затоа Да не му се заарни па се месо да тера кој го знае веќе тој стрвен газ Два оброка давам сега еден овошен и еден зеленчук Барав Холе житарки немаше у Загин И тоа уште не сум му дала,гледам ти даваш баш ќе пробам Епа чим може јогурт ќе дадам уште утре Нека пие малку течности
Уште воведувам глутен по теркот на @Ano , ќе почека уште една недела за бисквити. Дајте нешто друго Ама сум убрзала со воведувањево
Дефинитивно со најгрдата си почнала. Единствена каша од која синко имал нагон на повраќање од прва лажичка
А јас па спанаќ мислев да воведувам со таа каша, ама ништо значи. Имам две купено, ќе отворам да видам што гадотија се, па ќе видам дали ќе понудам Спанаќ не можам да најдам никаде да купам. Блитва имам дадено, ама спанаќов ми остана. Да не знаете кај има? Веро, Тинекс нема. Инаку да ви кажам, купив вчера младо телешко од Поповски, преубаво е. Се свари за саат ипол, кревко, меко, бебе лапкаше. Од Веро никогаш повеќе не земам, катастрофа беше минатиот пат. Отсега од Поповски дефинитивно
Оваа на Холе со компирче и не е толку лоша. Ти можеш да додеш и к.млекце па многу поарно ќе биде. Инаку свеж и јас не најдов,со Холе воведов. Сега тек ќе излезе младиот , бејби спанаќ што го викаат.
Прееска бев до Зегин купив просо и пилешко на Холе, да знаев порано ќе си земев @duffi. Ај следен пат. Житарките какви се Холе? Гледам има микс од три, од пет житарки, со и без глутен, па ако некој ги пробал нека каже збор два ве молам
Majki ve citam i site pisuvate eden obrok kasa treba da zameni mlekce. Sega neznam sto e so moevo vo 4 izede 190 gr kasicka a sega vo 5 ppa si gi ispi 120 ml gladno placese i ne bi da go ostavam. Samo neznam kolku e ok seto ova?