А што обично давате за ужина? Инаку рецептиве од Бебе Готвач за една порција за бебе се или? Неколку пати правам од таму нешто, сама скратувам и пак многу јадење ми излегува На форумов освен мојата, друго бебе не слушнав да ја сака кашава. До душа мојава е дај шта даш, од ништо не е воодушевена, ама од ништо не е ни згрозена. Освен што сол не сака, несакајќи и купив со сол, е тогаш се мрштеше, ама пак уста отвараше Жими се многу е чудна, за се отвара уста, а не покажува знаци дали и се свиѓа или не. Пред некое време и дадов чоколадце да проба и очекувам јас Wow реакција, го изџвака и ништо, мртва ладна
Понесена од твоево искуство имав неотворена кеса кус кус исто на имуно и денес ја отворив. Исто како што викаш, некој чуден мирис како на влага/ пластика не можам ни јас да дефинирам. Изгледа имаат некаков проблем. Ќе оди во канта.
Готово и јас ја фрлив, не се поднесуваше мирисот, глава ме заболе што ја мирисав а и со врела вода кога ја полив, уште потешко мирисаше... Ке си купам од Дм..
Овошка, јогурт и кифличка, бисквити,кисело млеко и лепче,лепче со намаз,путер од кикирики,маџун и палачинка... ова ми текна во моментов
Па најубаво така Шо и дадеш си крка, независно дали и се свиѓа или не Па до сега се му се свиѓало, само тиквата така мех ама ја изеде Али кашава шанса немаше. Ја плукна и толку беше Инаку денес дадов палента и кисело млеко Алпско .... Некако тежок мирис бе и вкус.. Одма знаев дека нема да го бендиса, чим и мене не ме бендиса . Каква мајка таков син Му давам и почна да се тресе бљаа пак нагон за повраќање.. си знаев ја дека тоа следи Од киселото е знам, си јаде он палента му правам со зеленчук си ја јаде Не го бендиса ама си го изеде Сега прашањето ми е смеам ли Идеал Шипка да му дадам кисело ? Мене тоа ми е највкусно млекце. Сигурна сум дека ќе си го сака
I moevo deneska prvpat brokula cela ja izede i malku mu se vide. Sega za sega ne mi napravilo nekoja faca za kasite jade se .Bas kako so pisa daj sta das.
Во кој период од денот даваш ужинка? Исто и моето. Од овие прво дадов боранија ок беше. После грашок, го лупев
Немој Алпско, тоа се е, само не к.млеко, иако вака крем структура има, прашак... и тука ме предупредија не тоа, иако синко го бендиса ептен..
@ludoto19 велат Бучен Козјак арно било ама мене прејако ми е . Да прашам можам ли печена тиква од вечер да ја дадам утрото? Да не печам сабајље?
Мојава ја јаде оваа каша. Ама толку грозно мириса што не ја купив уште еднаш. Денес за прв пат и ја дадов оваа: Ама не ја сакаше и за прв пат ни лажиче не изеде.
Нз тука баш ми рекоа не тоа, прашак било, дури и на хемија мирисало и шубе ми е веќе да купам Бучен добро е ми рекоа..
@eli25 Киселото млеко Алпско се произведува во Мк, веројатно си има врска, додека обичното е Словенечко. За Суташ киселото што мислите?
Оди ли во палента со кисело млекце овошје да ставам? Само така со к.млеко не ми ја јаде, ама па да не направам бучкуруш
Вчера трет ден тиква, си дојаде теглето ~50гр. Денес прв ден брокула, живот му се згади хахахаха... Јас ставам тој се мршти, плука, фаци на гадење.