Јас од овој ориз давам. Убав е. посигурно ми е од него, него кочански за кој излезе афера дека имало и таков кој е ГМО. Човек да не знае што да земе веќе. и мене не ми е јасно зошто овие за шмукање се 1+.
Црвена леќа бебе мое ја јаде. Купувам од ДМ. Доволно и е 20тина минути да се свари. Ставам лукче, маслиново, доматче и бебе лапка. Со жолчка исто ми е добра на вкус.
Гризот како го спремате. Пишува со млеко (какво?) јас со вода му го направив за вечера и плус банана. Да давам??
за хипис .. да не е заради што се погусти тие за над годинка а оти се за шмукање , или за некои житарки што се воведуват покасно мене ми донесоа порано и а заменв знам од шубе , а има и за 4/6м и вкусни се баш за зорт за аман бркат раб 90гр што се тоа ми е мана само ..
По состав не се поразлични од обичните кашички. Ќе гледам да најдам време да им пишам на хип за појаснување.
Хипис мене ми се супер за ужинка. Малиот ги обожава дека се на шмукање, а имаат и супер комбинации и вкусови, башка органски се. Јас мислам на 10м му дадов прв пат. Сепак скапички се, 100г за 60 денари, па не можам за секој ден да си дозволам. Едит: Тоа што пишува дека се над годинка мислам дека е заради шмукањето.
Им пишав јас уште прееска на фб. Ако ме удостојат со одговор ќе пренесам. Во гризот ставив малку и мајчино. Мм “де беее, па капни му малку млеко на детето...”
Здраво мајки, ние на 21-ви правиме 5м сакам веќе да почнам на беба да и давам да папа, планирам за прв пат морковче да и дадам, ама се мислам дали за прв пат домашно да направам или купена да и дадам. Роднина на мм ми кажа дмк подобро купена бидејќи е по разработена и нема да има проблем со мешето... Што мислите вие?
Овошните купечки се супер а зеленчуковите се одвратни искрено и сите бебиња помалку ги сакаат, најубаво дома во нутрибулет да си направиш Појадок овошна каша ручек зеленчукова и месо... сакам да воведам и вечера сега што давате за вечера?
Фала, ќе лапка денес бебе леќа по твојот рецепт од погоре имам направено screenshot од пред некој ден.
Nemora da znaci deka ako se zepencukovi i ke mu bidat odvratni na bebe. Nie pocnavmo odma so kombinirano tikva tikvicka i kompir i bebe jade sega se. Inaku mene mi sovetuvaa da ne voveduvam odma morkov. Moe mislenje deka doma napravenite se kade kade podobri na vkus.
Malata utre Pravi 6meseci,do sega prova jabolko, krusa, banana, praska i mesano ovosje. Do pred pred 5/6dena Samo malce jadese a poslednive denovi rucka okolu 80g. Se mislam da pocneme so zelencuk, so koj redosled pocnavte vie? Rucek ni è ovosje od kako ke proba zelencuk da pocneme da davame za vecera ili pojadoknekako go zaboraviv redosledot Postov pisuvan od vcera veke sme 6meseci
Леб и макарони може одма штом се воведе глутен? А леб каков давате? Ние за нас си правиме дома во пекач, па не знам дали може таков. Пошто нели бело брашно, квасец, шеќер, сол... @girl-miri Кога ќе воведеш зеленчук тој иде за ручек, а овошје за доручек.
Домашно лепче најубаво! Плус штом имате пекач можеш да пробаш со различни комнинации на брашна, интегрално, ржано, пченкарно... а понатака и со семиња.