Ако бебе сака морков ќе ги јаде зелнчуковите купечки. За мое бебе тоа е најголем проблем. Никој од нас не готви морков со нешто друго ситно за да е навикнат на тој вкус. Јас правам за бебе. Без сол и шеќер. Супер излезе.
Nie epten retko koristime kupecki edno dve teglenca mesecno samo koga sme izlezeni nekade. Postojano sme so svezo prigotveni kasicki. Koga e poveke na morkov kasata znae da napravi faca ama ne ostanuva si jade.
Во фаза сме на воведување вечера. Претходните денови ручаше околу 2, па вечера околу 7, ама денес ме зезна и ручаше во 4. Што правите во таков случај? Да давам вечера или да скокнам?
Зошто да не дадеш? Даваш право вечера во 7, па цице пред спиење. Кога руча во 2, што даваш измеѓу ручек и вечера?
@kukla21 smuti zemav od Dm Vero jumbo. Imase mnogu izbor.I se 39den mislam. Na HOlle se poskapi. Zemav i vakva kasa. Uste ne sum i dala. Nekoja mama iskustvo?
добро утро вчера и дадов на малата блитва (7 месеци имаме) - денес во каката излезе несменета парченца како што ги имав сецкано (после ја обарив). испаѓа не и се вари во мешето, треба ли да почекам повеќе пред да давам пак? или поинаку да ја зготвам?
Oatmeal кашава е одвратна, многу блага, до повраќање. Вакви имаше уште кога првото ми беше мало, првпат му дадов кога имаше две години (тогаш излегоа мислам). Од што беше преблага ја плукаше, не сакаше да ја јаде.
Зошто не бел? Секако интегралното брашно е најдобро ама децата и многу не го сакаат, јас почесто му давам бел леб на синко.
Јас 2 пати имам купено баш дека органски и ми се бендисаа само многу бе 300 ден. А пак се друго е со конзерванс и ко ќе видиш поубо така. Е сеа ги варам да омекнат инаку вака ни јас не можам да ги јадам.
Па и јас се надевам добри се. Плус темни се, а колку што читав ако немаат конзерванс потемнуваат. Ќе ги руча дете.
Смеам ли да давам од овој двопек на бебе? @kukla21 фала за рецептите. Уште време да најдам да замесам Во меѓувреме двопек ќе се храниме.