Фала ти многу, да не го претерувам на почеток. Кујнската вага ми е другарка, па си играв/мерев колку збира лажичето, едни малечки од канпул.
Маџун од кога може? Тој како створен за бебе бил И која количина? После “препораките” за Виталија од нив ќе земам, ме убедија. И јас пијам многу Кока кола, супер е и ништо не ми е. Ај поздрав
Јас два пати неделава со овошна каша дадов спелта, дали се смета дека сме вовеле глутен и дали можам да давам каши на кои пишува дека содржат глутен? И за млекото ме интересира. Уште не сум дала ништо млечно. Кашите кога ги правам ги мешам со вода или Аптамил. Кравјо млеко нема да давам до 12 месеци. Од кога можам да почнам со урда, сирење, јогурт? И гледав едни ноќни млечни каши на Хип. Смеам од тие да давам или не? Со какво млеко се уствари? И дали некој давал органска каша од тапиока? Земав од Зегин, на Holle е, ама ми е шубе да дадам, не најдов многу информации на нет. 7+ сме.
Со овошје му го мешам јас. Неутрален вкус има го ставаат и во зеленчук, ама немам пробано на тој начин.
Не верувам да е зафрканција. За коњското месо знам дека е едно од најчистите меса. Во странство често се конзумира. Ама се уште незнам каде се продава. Едит: јас имам јадено коњска пршута купена од Бугарија, беше премногу скапа и ретко се носеше во маркетот. Убава беше.
Со банана, со круша, со круша и банана. И додавам житарки кога како. Омилено му е само со круша за доручек.
Dali e do mene ili kasickivi na hip od cista kruska se epten krckavi i grdi?Spremavme mlecna kasa od proso i bidejki ostanav bez svezi aj ke probam so taa da izmesam i na kraj morav da ja frlam.
Бебе мое не сака овошје ко каша. Ако и дадам свежо, го јаде, вака не. И нема поента да ја "малтретирам" веќе. И јас кога не бендисувам нешто, не јадам. Ќе си јаде овошје ко ужинка. Вчера нудам овес (хип) со крушка и праска јок. Дадов гриз, жолчка, урда и к.млекце (за да може да соединам) и бебе се изнајаде! Денес исто! Друг проблем! Што да и давам сега за појадок?! Не може секој ден исто да јаде. Пржел некој само жолчка за појадок? На путер. Може убаво да се одвои жолчката? @forumce ми останало во глава дека твоето девојче не сакаше овошје за појадок. Едит. Кашички со ананас и портокал јаде!