@mariz ме потсети истиот случај, ама мојата освен млеко шо не пиеше абе не ни јадеше две недели протест!! Од воздух живееше! да вриска преку ноќ , да се врти превртува, на спална ја легнував и таму не ја збираше ... 6саати макс спиеше.. абе психички чоек да попуштит. И оп во плачењето гледам ѕиркаат катниците и горе и долу ...околу 14месеци така да мислам дека и твоето бебче вади заби
Па мислам и редно време е да извади 11м и ни еден заб Секој ден ја пипкам, уште не е пробиен, десно доле ке биде прв мислам, таму е повеќе надуено и се гледа бело... прееска пак плачки од нигде никаде и тт 37.2.
Дуња ќе варам на пареа. Не ставај многу, не ради вкусот, туку собира уста нели Со банана, јаболко/круша некоја житарка топ ќе е ^^сок јас не давам и немам намера засега да давам, но вистина може некои снегулки да киснам со сокот од калинка
@mal.ecka малку касно гледам, сигурно си дала веќе. Без страв, само не ја испуштај од вид додека јаде, да не откине поголемо парче. Јас и дадов бисквита вчера, ја шмукаше и како и се топеше парченца и остануваа во уста. Си ги носеше кај запчињата напред и ги грицкаше, ептен беше смешна дека џвака Пола ја изеде, другата ја изрони на паркет, на хранилка, секаде наоколу ама не се ни задави, ни закашла Свеки денес ручекот и го дала неблендиран, пасиран, и си јадела најнормално. Кога ми кажа прво пребледев, после викам па и др ми кажа веќе полека пасирано да и даваме место блендирано, да се учи. За среќа успешно е засега
Колку сака толку, кога давам, давам по јадење и не ограничувам. Рекорд му е 10смоки, а најчесто запира по 4тата, знае и сам да јаде, не ја бута цела, ја гриза на 2/3пати. Лино, понудив и едни од ДМ ама не ги обича баш и потврди се, Лино ептен убаво и брзо се топат
Јака си Дај и, зошто и до сега не си и дала. Мојов супер ги прифати, одма укапира дека се топат, мака со закашлување сме немале, ама и он не ни бута храна, баш е претпазлив што и да стави во уста. И кога го хранам прво пробува, па почнува да јаде
Во Зегин има Лино бисквити? Ги немам сретнато. Еурфарм не влегувам не е воопшто снабдено кај нас. Хипп имам , исти се веројатно.
Пус Пусти страв... За се ми треба време...ете го авокадо дреме во фриж.уште мислам со што да го дадам како,колку итн. Инаку и мојава првин намирисува па лижнува тек после јадиШ
Авокадо дадов на почеток, почеток на 6ти или крај на 5ти. Братучетка ми во странство почна со него. Врсници ни се малите. Не е авокадото тежок алерген. Плус неутрално е, баш без вкус.
Мојава си ги сака и тие од Дм со леќа и ориз, тврди се ама си ги топи полека Ама Лино омилени и се, за две сек ја снемува смоката од кога ке и ја дадам... дури ја барам да не ја фрлила некаде