Таа е. Така и ја даде или ја блендираше? Јас се мислев, ситна ми беше некако за џвакање и ај си реков место да ја голта цела да му ја изблендирам. Ама така не гледам разлика меѓу макарони пример и тарана.
Што е разликата меѓу тарана и макарони во состав? Јас си земам на Дивела макароните со ѕвездички и не ги блендирам, ептен се ситни.
Јас овој го користам и само го потурам со врела вода кај шо се варел зеленчукот. На групите на фб прочитав сите така го прават, па и јас.
Мислам во фабричката ништо од тоа дека нема. Дека по состав е иста како и другите тестенини. Зборувам за дивела и сл.
Урми како се воведуваат? Т. Е сум купила на Холе од кутиите, корн флекс со овошје меѓу кои и урми. Можам дирекно да дадам или треба да воведам прво?
Доручекот мора да е овошје? Вечерата мора да е млечна? Гледам рецепти со кисело млеко во ручек или овошен јогурт за доручек, па дали и тогаш вечерата треба да е млечна? И пример омлет со зеленчук може ли за доручек? Го видов во бебе готвач за 9+ кога ужинка од овошје уште нема ама освен за доручек не знам кога би можел.
Каде има органски ориз, ама да не е на хип, холе туку во зрно, или каков давате вие? 8+ сме за ужинка што давате?
Има во дм. Има 2 вида. Еден е потемен, цело зрно и еден бел, како наш ориз. На него пишува суши ориз, ама обичен е ко ќе го спремиш.
Јас и за вечера давам овошје некогаш, со јогурт или кисело млеко. Или пак гриз на крај варен со АД. И за ручек ставам млечен продукт ако сметам дека ќе биде вкусно. И вечерата после пак млечна ја давам. Пример на ручек имал к.млеко, вечерата ја правам со АД. И на Хипп ноќните имаат овошје, нели по правило благо на вечер не. Ама па проблеми не ми правел . Па си терам вака.
Dragi sakam da prasham za sovet, beba mi napolni 4 meseci i 1 nedela, prviot mesev bese na Ad a posle dva meseci samo na doenje, sega posledniov mesec mnogu slabo mi naprednuva samo 400gr za eden mesec a i osekjam deka mlekoto mi se namali, na pedijatar mi rekoja pak da i vratam Ad, no jas se mislam...koga e najubavo da se zapocne so cvrsta hrana i kako odi seto toa, koi vkusovi kolku pati vo den ? I dali ke e dovolno samo doenje i hranenje? Ne sakam da i davam ad. Ve molam za sovet
Дека вкус на костен има, поима немав дали ке оди со тие работи а до сега само лилаков и портокалов имам купувано... ајде ке направам некоја комбинација од тие работи..