@Minnie-e Веро Тафталиџе имаат моментално од три врсти, бел, лилаков и портокалов. Искрено сум заборавила вкус каков има, за синко купував, сега немам купено. Знам дека е поблаг како портокаловиот, белиов е понеутрален.
Девојки едно прашање, малиот ми се роди 1870 (35 недела е роден) сега имаме 4 ипол месеци и е 5 ипол кг. Само на цицање е до сега. Последниов месец качи точно пола кг. Почна да ми се буди почесто навечер па мислам да почнам да му давам само пред спиење да цица и + вештачко млеко за да спие навечер подолго. Што мислите вие што е подобро?
Драги мајки ве молам објаснете и споделете искуства од кога почнавте да ги храните бебињата? Со тврда храна зборам кашички итн....ние сме 3ипол месеци и сме само на мајчино млеко..така планирам дон5тиот месец..така вели мојот педојатар...вие?
Дали околу 3тиот месец го имавте скокот во развој, кој се карактеризира со одбивање на града и проретчено цицање? Обично тоа се случува помеѓу 3тиот и 4тиот месец и тогаш бебињата знаат да придадат по помалку на тежина. Јас мислам дека треба да се среди ситуацијата, само ставај бебе почесто на града, храни се добро и пиј многу течности, чаеви за лактација и сл. Јас АД не би дала во случајов, напредокот не е лош, родилна сте дуплирале, а наскоро ќе почнете и со дохрана. Да не ти е на мисла однеси ја пак на мерење после 2 недели, па ќе одлучиш што ќе правиш.
Mamicki nir sme 7+... ocajna shm posto za eden mesec ke odam.na rabota a mojot junak nisto ne jade... ke ve izlazam ako kazam deka ne probav se ,domasni kasi, kupecki, vestacko mleko, blendirano, pasirano... samp.cicka I misto drugo. Ke apdne dve lazici I tolku.. care?
Ќе пројаде. Можеби не одма на почетокот, ама со тек на време. И моето не јадеше кога почнав на работа, ама малку по малку почна. Ќе биде, не се нервирај.
мајки, сакам да почнам со воведување цврста храна, да започнам со варена и пасирана јаболка на пример и за старт колку да дадам од јаболката, една лажица или... после чекам