Погоре @Annath ми има одговорено дека користи од Зелена долина. Јас таков ќе земам, па ќе видиме како ќе го прифати бебуш
Конечно му ја најдов комбинацијата за морков на малиот-со круша Не дека не го осети, ама си ја изеде кашичката, со јаболко не го јадеше. Утре сакам за прв пат да му дадам тиквичка. Некој совет околу тоа како да му ја дадам за да ја прифати полесно?
Со тиκва можеш,со κомпиρ и моρκов аκо не јадете κомпиρ,со моρκов и со јаболκо мене неκаκо јаболκото во повеќе κомбинации ми оди и со оρиз аκо јадете
Мами читав на нет деκа имало безглутенсκи гρиз,знаете ли κаде го има κај нас по κои маρκети??? Тенκју лејдис
Фала мила Тиква и компир се следните на листата за воведување Ќе му дадам со јаболко и малку морков. Се вадат семките од средината, така?
Jas ne gi vadev,recisi i da gi nema oti tikvicite sega epten se mladi pa duri i se varat za cas.Sinko bez problem ja jadese vo kombinacija so kompir,morkov i malku puterce.
@green.eyes мила во зависност κој вид на тиκвица имате вие во свиден аκо гледаш деκа се поголеми вади ги аκо се помали немаш потρеба и онаκа ќе ги блендиρаш бацκи до вас
На помалиот син почнав да му давам кашички од 4 месеци. Овој месец почнав да му давам гриз, а ќе почнам да му давам и друга храна.
На сликата има бебенце, ама на името не ми текнува. Му го правам потечен. Помалку гриз, а повеќе вода.
Сега добив информација од една другарка, дека на Хумана во Зегин има безглутенски гриз таков може да давате,на помали бебиња другите се со глутен кој не би требало пред 8 месец да се воведе...
Има еден постојано го гледам, поголема кеса, дали е пола кило или кило, пишува со крупни букви Кукурузни гриз. Во Сп го има, но го имам видено и на друго место.
Вчера и денес му давав тиквица на малиот и на мое изненадување, е полн погодок Толку слатко си ги јадеше тие неколку лажички што му ги давав да проба, се бунеше кога го тргнав тањирчето со кашичката и бараше уште Ај да не го подречам, се надевам и другите зеленчуци барем со пола од денешниот ентузијазам ќе ги прифаќа Утре е на ред тиквичка мешана со јаболко и морков, па од вторник почнуваме со благ компир Баш да видиме со тоа како ќе поминеме.
Мојата почна да јаде по 30-40 гр, но еве повторно 4 дена нејке уста да отвори. 300 комбинации и правам во ден за да и погодам вкус но гледам дека не е до вкус. Туку едноставно не сака да јаде. Веке имаме 5 ипол месеци, се плашам дека детево воопшто нема да ми пројаде
Не постои такво нешто мамичке.Кога велиш ВЕКЕ испага дека детето ти е веке мн големо а знаеш дека до 6 месеци мн деца не пробале ни вода а камоли цврста храна.Така да ке се стабилизира .Можеби и запче вадите па затоа не отвара уста. Има ли некоја омилена намирница од се што си дала до сега?