na 05ti bevme na kontrola i mi kazaa deka e 400gr za eden mesec, posle edna nedela pak ja odnesov na kontrola i beshe samo 80gr popravena, se uplasiv i i dadov AD ama samo dva dena navecer, a tamu mi kazaa posle sekoe doenje da i davam, no me fati inaet i i go prekinav, sega pak ja forsiram samo na cicanje...si velam podobro minimalem napredok no so doenje nego li pogolem napredok so Ad. Premng se izmaciv da pocnime so cicanje za sega da se vratam na Ad
Со што ја комбинираш дуњата? Јас давам четири месо, два жолчка. Не знам само дали рибата треба да замени ден за месо или само зеленчук кога има.
Поминаа месец и 10 дена од воведување дохрана. Сеуште сме од сабајле вкус, во 13ч. ручече околу 130гр. јаде, 90% сме на зеленчук. Малку ми делува во грамажа, ама пак и џивџи е мал. За два-три дена ќе воведувам доручек и мевце со ручекот. Во зеленчуковите каши ставам маслиново масло, и во некоја овошна имам ставано. Молам за мислење за кокосово масло, дали да ставам во овошните, има различни мислења здраво-нездраво, или да си терам со маслиново?
Ципура дадов. Свежа купив од веро. Беше мека, мека, како душа Пола бебе, пола баба се налапале Дуња давам прв пат вчера и денес. Вчера со јаболче и слива, денес со крувче и урми И јас тоа се прашувам, дали рибата менува месен ден или нема везе.
130 не е малку. Таман оброче си е. И мојот некогаш толку јаде а е поголем. За кокосово сама избери, јас не го користам. Ни за мене ни за бебето.
Да бе, сум пишала Веро, а сакав Рамстор да кажам. И мене ми е досаден за лупење, затоа. Ќе одам секако
Маџун како давате и по колку во денот, бебе е 9+. Купив прво еден од Зегин ама видов дека е мешан со аронија и тревки и не го давам,(аронија имам дадено на 8+ немаше никакви реакции ама педијатарот ме искара демек никако аронија не се дава пред годинка бидејки во секој момент може да предизвика демек јака алергија и престанав да му давам) потоа купив еден маџун од Ким, имаше и од Виталија ама од Виталија не зедов бидејки читав доста негативни коментари, овој го земав за проба дали ке го сака бебе.Иначе бебе има хемоглобин 107, дали е анемично?
Јас давам од 8м некаде, по едно лажиче мало, ретко да не ставам. Анемија не се воспоставува само со хемоглобинот, треба и другите вредности да се видат како се. Мојава беше анемична, така рече матичната со тоа што mcv, mch, хематокрит, хемоглобин се беше ептен ниско... јас од кога почнав плус аронија, семе од коприва да и давам се подобри крвта. Аронија некаде од 9,10м и давам иначе. А маџун земав домашен, од Неготино.