@DuchessAnn ставај по малку сок/компот, ама не нуди само од тоа. Еднаш тоа, еднаш чиста вода. Мојата прво пропи од обично шише за млеко, па тек после преминав на чашка со дупчиња. Се лажеше по шишето, ваљда мислеше млеко дека е, ќе се залеташе неколку голтки и кога ќе сфатеше дека е вода, ја плукаше. Ама упорна бев, тоа два месеци го правев, нудев дневно по 10-15 пати Сега пие без проблем од чашка со клунче, а пие и од обична чаша, а и од шише, дај шта даш Сама се пружа по чашката и бара
До колку дена смеам да чувам и давам печена тиква у фрижидер? Месо и млечно мешате ли? Кои бисквитки ги давате? Моето јаде 200гр овошна каша 300гр зеленчук Првото ад 180 Преку ноќ 1хип 100мл сок Уште две ад по 150ка. Стрвен е, не е прибирлив. Ама мислам не се прејадува
Лудо јас печам од вечер за утрото. Повеќе не чувам. Оти друг дома не јаде тиква печам само за него 2-3 парчиња, за еден оброк. Месо и млечно немам мешано, ама ако нема проблем со хмг може да мешаш. Бисквити Хипп, купив и Лино ама мајка ќе ги лапне.
Дали дуња може запек да направи? Малава секогаш дневно по 3-5 пати кака, денес ни еднаш... а само гасови има цел ден и кенка, сега едвај како камчиња ептен малку се искака
Добро утро мајки! Како тазе мајка, сметам дека членството тука ќе ми биде од голема корист. Сакав да ве прашам, 8 месеци сме, денес планирам да му воведам жолчка на синко. Прашањето ми е, во тој еден месец додека му ја воведувам жолчката, дали може да се воведуваат нови намирници?
Благодарам фана! А, телешко месо кога се воведува, треба да се дава три дена по ред или доволно е еднаш до два пати неделно?
За неколку дена полниме 5 месеци па планирам од тогаш да почнам со дохрана. Првите три дена ми е во план морков, вторите три дена компир, а третите сакам тиквичка. Читав дека може, само не ми е јасно за која се мисли, онаа зелената ли и како ја приготвувате неа? Жолтата тиква од кога може да се воведе?
За месо прво треба да дадеш од водичката во која се вари месото. Следниот ден или преку еден ден дај мевце, не повеќе од 50г.