Ги земам домашни од проверени луѓе, ми рекоа, а и имам прочитано дека живи биле подобри да се даваат. Ама страв ми е заради салмонела. Па ги давам варени или печени.
Добро правиш и продолжи и понатака термички да ги обработуваш. Нема до толку 100% проверено и не треба да се ризикува, ниту возрасен а најмалку кај дете.
Смеам ли еднаш неделно да давам риба? Денес кашава ја кркна, ептен му се бендиса, па планирам еднаш неделно да ја давам После 2часа му надробев кисело млеко и леб пуздер Ќе мора да воведам 3 оброк Руча у 15ч веќе у 18 и пол рика за млеко сомлеко се успива а 18 и пол рано е накај 19 и пол заспива а ако не пие млеко нема да заспие
Неварено го сечев месото на малечки парченца по 50г, побрзо се вари. После, секое парченце со малку од водичката во кое се вареше го ставав кеса за замрзнување и во замрзнувач.
Јас на 10+ дадов риба. Тогаш ми кажаа дека може. Пример, Симонида после 1 година вика да за риба. Ако си дала риба, еднаш неделно е таман. Има многу парченца низ кашава?
Да како коцкички е рибата, баш парченца. Не се многу големи, немаше мојов проблем воопшто, нормално си јадеше, слободно давај Ја бендиса доста, чудно а и прв пат риба давам Ќе ја давам од време на време. чисто дека ја бендиса
Беба уште малку ќе полни 4 месеци, со 5+ сакам да почнам со дохрана, па сакам полека да се снабдам со реквизити. Дали ми треба готвач на пареа и каков? Прибор од каде?
Јас си купив готвач на пареа и не згрешив. Го пуштам, тој си работи, јас си шетам надвор. Кога ќе се вратам ручече готово некако ми дава слобода. Прибор имам секаков. Од mothercare, dm, томи типи, икеа, бебе конфорт. Што ме бендисува земам
Јас си дадов знаејки дека со синко дадов на 10+ и тука што читав... кога кажав на матичната ме испокара, 12+ рибата била ми рече Инаку таа на Хип еднаш ја купив за синко и сега не ми текнува да ја купам, многу лошо ми мирисаше! Он ја јадеше ама јас едвај ја давав
Сaмo шo јa видoв сликaвa oдмa oтидoв дa ги купaм... Превкусни се, јaс пoлa мaф, ќеркaми oкoлу 5 изеде oд првa...прв пaт прoбувaме и не зaжaливме...16+
После 10тина денови откока почнав со вкусови почна да јаде по 100г и го сметав веќе за оброк. Колку сака да јаде толку му давам. Тешко е кога не сака ич, другото лесно е.