Мајчино млеко не се вари, но можеш да го направиш со такво ако можеш толку да измолзеш. Јас сум ги правела со адаптирано. Тие инстант каши не мора да се раствараат во топло, пожелно е зашто побрзо се добива на густина, но може и во ладно.
Како се бира дуња кога се купува? Искрено појма немам, никогаш не сум купувала и јадела Сакам да направам некој компот да има кога ќе дојде време..
Пожолта да биде, мека не, мека диња е скапана диња, но ако земеш позелени ќе ставиш некаде надвор во кујна и ќе узреат, тие зелени се берат, па така и зреат
Zdravo majki gledam pisuvate sto i davate na vasite deca mojata kerka ima 8meseci skoro jade sve ama sakam da probam novi recepti kazete mi aronija od koj mesec se dava ? I dali koristite smrznat ili svez aronija ? Kokos isto od koj mesec se dava , visni isto mislamovaavreme samo smrznati mozeme da nejdeme ?i macunod od kaj go kupuvate ? Ako ne gi mrzi nekoi majki mozat li da mi odogovarat i da mi kazat nekoi interesni recepti
Вчера малиов беше како никад каша да не јадел. Само нагони за повраќање имаше. Сабајлето кашата доминираше јаболко, обично житарици повеќе има, и не му се допаѓа изгледа така. А за ручек прв пат ставив малку кромидче и исто. Едвај по 100гр. со лажење изеде. Плус ја држи во уста мислиш заборавил да голта. Сабајлево зезаше исто така баш намерно досега најомиленото му го направив тиква со пченка, така што може не е ни до кашите. Тоа фаза некоја им е, период?
@DuchessAnn да не се запчиња? Мојата така зафркаваше два-три дена, па за кратко долните и никнаа. А знаат и да се глупираат некогаш едноставно, без причина Ќе помине, секако е фаза, дали заради заби или нешто друго, не му е нешто погодено на дечкото во моментот
@duffi Хахаха.. добра. @Sexybaby86 Па нема на повидок ама џвака се, раце, ќебе, играчки веќе месец дена, знае дур го хранам да се залета прстот да ми го земе и да го џвака силно, дури да ме здоболи, пред тоа ќе го земеше да го цица. Може да го мачат непцата, за заби што знам мал е не е ни 5 месеца корегирана. Ме исплаши со нагониве за повраќање. Фала ви. Се измачив со ранењево по 40мин, цртани, играчки, цуцла.. Му се жалев на мм дека малиов зеза, тој вика е де до толку, вчера слободен, викам на еве ти го, дај му ручек..отидов јас кафе да пијам на тераса: ... по 5 мин.. Мм: Анооооо нејќе овој... Јас: Па лажи го де... По нови 5 мин... Мм: Мрчиии уста не отвара... Јас: Стај му нека џвака играче и шпиунски пикај со лажиче... По 3 минути... Мм: Доаѓај ваму не можам... Еееее....мајку ти.. не можеш а? Да видиш како е. После зошто рака и кичма ме болело.
Исто и мојава пред 1 недела никнаа ддвете запчиња истовремено и од тогаш ко ќе и ставам в уста каша се дави и некој фаци ми прави. А зинува за уште... ..и пак се дави А едно прашање жолчка почнав да и давам од вчера по осминка. Е сега колку пати во неделата се дава жолчка?
Цреши и вишни купечки смрзнати давате? Кои? Далеку им е сезона за пробување вкусови. Кајсија, праска има во кашички па некад ќе дадам, ама овие?
Мислам имаше една кашичка со цреши или вишни може беа Јас не би дала замрзнати, би почекала до сезона, тие во ќесе некако не ми се за мало бебе, ништо нема да се деси ако не проба
И тоа што викаш. Мислам свеки смрзна некоја вишна вишок што останало од правење вишновача, цреши здравје, ако налетам на каша некоја.