Па што знам, тука читав 12+ Денес и дадов да се напие малку од мој чај со лажичка мед, голтка.. На синко 12+ му дадов...
Давај слободно, иде зима, јакнете имунитет со цитруси. Здраво е морков и тиква, ама секојдневно конзумирање може да доведе до каротенемија, обојување на кожата портокалово, на носето, образите, дланките... Веќе ти е воведено, така да продолжи да си даваш, сто пати подобро е од вештачки суплементи.
Фала ти Имам направено и компот од сливи со мед, наместо шеќер и сакав да и воведам за да почнам да и давам од компотот. Денес и дадов и од компотот... па ке ја следам.
Знам. Море нека јаде џивџи, па и да личи на умпа лумпа или Трамп нишо страшно. Хаха Се зезам. Деновиве поретко и помалку ставам колку да се осети малку вкусот. Може деновиве еден ден без морков ќе пројдеме.
Мојава портокалова е од морковот,него го прекинав а давам тиква,e незнаев дека и од неа се обојуваат.
А колку му се радував на тиквето сега и него треба да го намалам. Фала ти за инфо. Дадов немаше реакција,значи не е алергична. Фала ти..
Od koga pocnavte da davate neblendirano? Denes probav pogrubo blendirano i se davase. Inace e 8,5 meseci.
И ние сме иста возраст исто се дави, и не давам веќе ќе почекам нека си јаде блендирано сепак е бебе И од кашите што се купечки 8+ и од тие се дави Со што давате јогурт? Леб од кога е ? Можам ли да дадам јогурт со изрендан двопек на ситно малце да се згусне...
Има ли начин да се зачува јапонско јаболко? Некако не ми се гледа опција замрзнување @didisi лепче откако ти е воведен глутенот. Ќерка ми од 8м си гризеше сама во раче корка леб. Можеш и попара средината од лепчето со кисело млеко.
I jas uste ne sum dala leb, dvopek i biskviti. A jogurt davam so palenta, za sega. Probav so ovosje ama ne go sakase.
Како да ја натерам бебка да присака кисело млеко и јогурт? Ич ги нејќе, ги плука. Ај јогурт проаѓа, ама само како овошен јогурт, а киселото го нејќе никако. А тек па кога се во комбинација со палента, уста не отвара. Мислам мојава е единствено дете на планетава што нејќе к.млеко, се дават деца обично Единствено што не ми јаде е ова, нејќе ни во комбинација со урда/сирење/јајце. Како да и ги подметнам? Може ли во ручек к.млеко, на пример со телешко и зеленчук? Немам друга идеја Јогурт и со житарки и давам, ама мора и некое овошје, инаку ќе затвори муцка и седи така
Ако нема проблем со хмг може да и подметнеш. Ако не го сети ќе јаде. Со тек на време може и да го засака. Пробај со некое ,,поблаго,, може ќе упали.