Да маслиновото е сигуρно 6+ ама за путеρ сите ρазлично κажуваат,неκои после 6,7м,дρуги после 9м,бидејќи содρжел κρавјо млеκо во својот состав и затоа се мислев и не ставам путеρ... само маслиново κоρистам
Уште нешто @joy1 ми кажа можам блитва, одма купив и сега ќе ја спремам, како за прв пат 1-2 листа да ставам? Колку ставате? Со тоа што се близнаци и количински ми треба повеќе. Во ред е со компир, тиквица и кромид да ја искомбинирам блитвата?
@Amorce2 Κρомид имаш воведено? Мислам деκа е 7+ да обаρи ја блитвата 2 листа доста ти се бидејќи се близнаци,по еден лист во κомбинација со дρугите ρаботи можеш ,и со моρκов или оρиз да ја исκомбиниρаш блитвата...
Да, воведов кромид, ми рекоа дека 6+ бил...абе сегде различно викаат, па решив од она што го препорачуваат јас да изберам што ќе дадам, и се решив за кромидот, и супер го прифатија. Незнам, може рано го дадов ама не давам по многу, чисто како зачин за мирис. Фала ти, еве веќе спремив два листа
Зедов од овие житарици (просо, со ориз и пченка). На пакувањето не пишува дали содржат глутен. На интернет прочитав дека просо, ориз о пченка не содржат глутен, но не сум сигурна. Ги користил ли некој овие?
Не содржат глутен.Просото се воведува во 6 ти месец.И мн подобро е ако го најдеш во зрно отколку во прав.Плус треба одделно да пробате ориз,пченка и просо а овде се 3 во 1.Доколку пројави проблем нема да знаеш од која намирница е
Фала ти на одговорот. Тогаш ќе почекам со ова. Знам дека на почеток не се дава повеќе намирници одеднаш, но мислев дека за житарките не важи тоа
Почнавте ли со дохрана?Ако сега почнувате пробај со јаболче,круша,морков.Пченката и просото остави ги за подоцна.Не гледам колку месеци имате?
Јас ги земав овие на Hipp па сакам утре да го дадам оризот. Е сега, од одма да почнам количински колку сака?? Денес и вчера малце јадеше од обичниот ориз ама баш по малце.
Почнав пред околу две недели. Сега имаме 5 и една недела. Јаболка и морков пробавме, круша следно ќе воведам.
Немам дадено уште, ама во план ми се боровници месецов, но нема свежи, ќе мора замрзнати. Имам гледано во Веро најголем избор на замрзнато овошје.