И ние сме 10+, давам овесни, интегрални, мултижитарки Хип во кутија, хељдини, оризови снегулки... Од Имуно земам најчесто
дали на некој му се има случено бебе од банана да повраќа, 3 пати еве се случува, од банана во блендер ,не купечка каша
Јас со морков мешам или брокула + додавам троа водичка да не ми лепи. Некогаш со тиква давам, некогаш со житарка....Зависи што имам домА
Маслиново ладно цедено , такво ки рече докторката , на оладен зеленчук , отприлика ставам . Има апликација за андроид на бебе готвач и има рецепти по месеци и дозволени намирници можеш да си видиш. И мене таков ми испадна и водичка ставив и масло и прв го дадов од цврста храна ама не се жалеа дека леплив
Телешко месо како и кога дадовте? Дали неколку дена прво дававте од водичката мешана со други каши, па после и мевце?
+/- 10дена давав од водичката, па дадов мевце, 50тина грама, на 7+. Ќе дадеш со веќе воведено, пример: компир, морков, тиквица, телешко, маслиново.. како ти и би јадела, така нуди.
Испасирај го, кога е убаво варен се пасира лесно. Е сега не е мазно ко со блендер, ама лепак не ќе даваш. Секако теба парчиња, да се учи да џвака.
Па тоа баш и ми е проблем погоре пишав страв ме фаќа што толку се задавува,засркнува затоа гледам поводесто да давам. Ај ќе пробам денес па ќе видиме како ќе оди. Фала ти многу
Компирот сам по себе предизвикува нагони за повраќање, оти е блуткав... маслиново масло, или путер ќе подобрат ситуација, можеби и морков. Дај го со воведена намирница за да го прифати полесно.
Ручек до сега само имаме кај 14ч и тука немам млеко. А сите други оброци пред и после ручек ( на 3часа) исто ми се со мл како претходно.
Едното бебе ми јаде се што ќе му дадам , затоа мора да му ограничам иначе сега јаде и целата доза молзено млеко и кашата 30 гр и плус дохраната цела. Мислам дека е премногу