Malku ne mi se jasni ovie raboti pa da si prasam Nie nekoj period sme so probuvanje vkusovi, nekoj den za dorucek ke izede edna kasicka, nekoj ne Koga da uvedam rucek? I dali rucekot da e so nov vkus a dorucekot so veke probanoto? Od ovoski ni ostana slivata
Околу 2 недели од воведување вкусови е доручекот, овошје се препорачува. Околу пладне се дава зеленчук за да се навикне организмот за ручек.
Нормално е на почеток да не јаде иста количина. Мојот е 10м па не јаде стално иста количина. По правило месец дена да поминат од кога си вовела доручек. Кога имаше и ручек и доручек во зависност дали беше овошје или зеленчук тогаш давав нов. Со овошје комбинирам овошје , со зеленчук - зеленчук. Првиот ден помала количина ставам од новата намирница, вториот поголема.
@duffi Фала ти. Едитирав откако си ми вратила, па да потпрашам пак, гриз од кога? Дали спаѓа во глутен? Исто и овес? Гледам 4+ на сите стои
Имам една кашичка на фрутек јаболко бисквита.. за 2 дена 7 месеци полни. Ме буни бисквитава Ако и дадам, дали колку сака или дека прв пат само неколку лажички ? Убав ден мами
Дадов доручек јаболко и морков, и ставив пола кашичка ама не ми ја дојаде цела. Сега во 1 слива дадов,нов вкус, ама јадеше бебе многу повеќе од што треба.. Да не прејадам бе луѓе? Од бананата се нема искакано веќе 2 дена па затоа и дозволив повеќе слива да јаде не 2-3, туку 15-16лажички изеде,и уште сакаше ама и ја тргнав..
Jas preska kupiv sliva na hipp, od utre treba da ja uvedeme za prv pat Znaci da ne ja davam stom ima seker
Па некои ја даваат, еве и по грешка некој дал, ама сепак земи си без шеќер мешана со нешто воведено јаболко/круша.