Јас воведов глутен некаде крај на 6ти, почеток на 7ми мислам. Со овес најдобро да почнеш. После него гриз. И месо тука некаде дадов. Кон 7ми. А јајце 9м. Зависи колкав ти е размахот меѓу двата оброка. Јас нудам меѓу доручек и ручек. Доручкува околу 9, а руча дури кај 14:30. Па измеѓу нудам (иако не го пие) . Па давам друго за замена. Ама дете кое пие млеко верувам не би одбило.
Почнавме со воведување на вкусови. По 3 дена треба едно исто да им давам? Дали понатаму со веќе воведеното можам и повеќе, а нов вкус неколку лажички само за проба?
Можеш кога ќе даваш нов вкус, прв ден чиста намирницата, вториот со веќе воведена. Подобро е прво чиста за случајно да не има алергија.
Majki kromid kako voveduvate, po kolku stavate i so sto go kombinirate, pretpostavuvam so kompir, morkov itn
На Holle. Една до две лажици мешам со вода к 100г овошна или зеленчукова каша. Ова на сликата погоре не го дадов така туку многу потечно, прв пат правев па многу густ ми излезе тогаш. Го засака и ја држи сита.
Јас од 5 и пол месеци почнав. Наутро со овошје мешам, а кога пробува нов вкус конкретно зеленчук сега, мешам пак со зеленчук малку оривче.
Јас веднаш миксам една нова намирница со друга веќе пробана. Неможе секоја да оди самостојно, на пример кромид, пашканат, целер.. И двете може 6+
Од око ставам јас, ајде едно 5-6-7 зрна, претходно обавезно ја покиснувам во топла водичка или ако варам ,,нешто,, ја пикам да поврие 2-3минути
На кој начин го приготвивате оризот? Имам обичен кочански...треба ли да го блендирам?и тој на холе бебешки ли е?
На Холе е за бебиња, мелен ориз кој нема потреба да се блендира додатно. Има и на Хип ваков. Инаку да, може да вариш и обичен кочански ориз, но тој ќе мора да го блендираш.