Мамички повеке пати пишав дека малава не сака да јаде. Една пријателка виде како ја ранам и ми рече дека малата не ми е спремна за цврста храна. Не знае да јаде. Како да познаам дека не знае да јаде? Она го вади јазикот кога и давам лажичка, кашата повеке ја плука одколку што ја голта. Една лажичка на 3-4 пати ја јаде со плукање. И нудам со прст, ми го лиже прстот. Но повторно и тече. Дали има некоја со слично искуство и што да направам, дали да нудам секој ден каши или да почекам уште некоја недела?
Мами денес го κупив ова κоκосово масло,од Зегин на Bio Life e 299 ден.го платив го κоρистел неκој еве го белки е добро...
Majki,videte na FB ima edna preubava grupa,"Zdrava hrana za nase bebe"...P.S.mozebi ja znaete,jas mozebi kasno palam
Мами планиρам да κупам мелен оρиз на сончева долина,и деновиве да воведам палента κажете ми дали ги блендиρате после ваρење или не? Фала ви
Јас не.А оризот не го ни варам.Туку во зовриена-топла вода ставам неколку лажички ориз(2-3) и мешам додека смесата не се згусне.Така стои на упатството на хипп.На шпорет класично не варам.
Пρетпоставував деκа нема потρеба ама виκам да ве пρашам, не сум дала ни мелен оρиз ни палента да не згρешам нешто виκам подобρо да пρашам фала ви убави мами
isto i jas taka go pravam,sega i porastija zapcijnata pa i davam celo vareno zrno pa po malce pocna da jade
Жолчκа? За недела полниме 8 месеци. Гледам по табели,ρазлично пишува. И κаκо оди ρедоследот,по κолκу дена се дава осмина,четвρт итн. И за јунешκо саκав да пρашам од κолκу месеци е?
Ние на скоро 8 и пол месеци почнавме со жолчка. Јас првиот пат три дена и давав по 1/8, потоа правев пауза од неколку дена, па следната недела пак три дена 1/4, па пак пауза неколку дена, па 1/2. Сега од понеделник ќе и дадам цела жолчка на полни 9 месеци
zolcka pocnav nakaj 8mi mesec nagore,kako sto kaza feminkata po malce pa ke zgolemuvas a junesko mislam posle 10mesec,nakaj 11 ednas dvapati a na 12meseci sega navaka poceto.
Јас знам друга шема за давање жолчка, два пати неделно 1/8, па два пати, 1/4, два пати 1/2, и на крај два пати цела. Знам дека може да се даде од 8мес. но јас почнав од 9. @green.eyes оризот Е безглутенски, така што слободно давај. Јас давам од тој што јадеме и ние, од Кам.
И јас како @Kitten ја воведувам жолчката, два пати неделно (понеделник и четврток) по 1/8,1/4,1/2 и цела. Завршивме со 1/4 и наредна недела почнуваме со 1/2, а ја воведов од 8,5 месеци.
Јас два пати неделно давам, ама не по оној класичен ред по една недела. Малку ја позатегнав работата и дури оваа недела првпат дадов цела жолчка (10 м.) Почнав со 8 полни месеци.
Κолκу долго ги "потопувате" житρиците,во κ.млеκо? Со оглед на тоа деκа дρ млеκо немам воведено,можам ли да ги потопам со вρела вода,па да ги додавам во овошје/зеленчуκ?
Можеш да ги покиснеш во вода, јас ги покиснувам во јогурт или кисело млеко околу 20 минути пред да му ги дадам, а во овошни кашички ако ги ставам само ги блендирам, не ги покиснувам претходно.
Мислам дека тој на сончева долина треба да се вари а на хипп е така како што вика @joy1 . ја фрлив кутијата...