10дена после пробување вкусови го имаше првиот оброк, а една недела пред да наполни 6 воведов и ручек Доење во 7-8. Доручек во 9-10 Доење Ручек 14-15 Доење
би можела да а вметниш 6-7 да биде , ама ако и е ок на неа , нема потешкотии , нека си а и тоа време , јас од старт тоа време и давам вечера ..
majki aj ako moze sovet bebuska 5 mesici i 4 dena i sme samo na doenje moze li da pocnam so probuvanje na vkusovi? koga pocnavte vie? so prvoto pocnav na 4 ama bese na adaptirano i povrakase pa taka ni preporaca pedejata a sega voa e samo na doenje
majki aj ako moze sovet bebuska 5 mesici i 4 dena i sme samo na doenje moze li da pocnam so probuvanje na vkusovi? koga pocnavte vie? so prvoto pocnav na 4 ama bese na adaptirano i povrakase pa taka ni preporaca pedejata a sega voa e samo na doenje
Можеш, најдобро консултирај се со педијатар. Јас почнав на 5 м бидејќи бебе покажуваше интерес и зинвеше со устето кога ќе седневме да јадеме. А бевме на доење само.
Можеш, најдобро консултирај се со педијатар. Јас почнав на 5 м бидејќи бебе покажуваше интерес и зинвеше со устето кога ќе седневме да јадеме. А бевме на доење само.
И ние бевме само на доење, а со вкусови почнавме на 5 м и 6/7 дена, така што на 6 м веќе имаше еден оброк. Мислам дека можеш со вкусови, по малку да си почнеш.
Majki vo prilog prikaciv lista na sostojki koi moze da gi davate na vasite bebinja vo zavisnost od nivnata vozrast, preporacana od pedijatri ja najdov slucajno na google. No sepak konstirajte se i so vasite pedijatri pred voveduvanje na nova sostojka vo ishranata na bebcinjata. Nekade procitav deka probiotik se dava zadolzitelno do 3 mesecna vozrast sekoj den, no i so voveduvanje na cvrsta hrana pri voveduvanje na nova sostojka. Dali vie davate probuotik na vasite bebinja koi veke pocnale so cvrsta hrana?
Ручек почнав на 6,5 месеци,1 месец по воведување доручек,рапоредот варираше дека не спиеше едно време навечер па преку ден повеќе, сега за сега вака оди: 6/7 - доење 9/10 - доручек 11/ 12 - доење ( знае некогаш и порано да цицне мислам дека е повеќе од жед, вода баш не ми пие), ако ја фаќа дремка пак ќе цицне 14/ 15 - ручек после тоа доење Вечера на 7,5 - 8 планирам да давам.
Мами на кашите кај што пишува да се употребат во рок од 2 дена по отварање, се мисли на денес и утре или на 48 саати?
Што давате за вечера? Треба да воведувам па да се спремам. И колку време пред спиење да и дадам да јаде? Малава во 8 саатот е кома
Ништо не се разбира од табелава. Не се читат. Јас никогаш не сум давала пробиотик Ама мајкиве имаат читам позитивни критики за користењето. Околу намирниците ќе си се консултираш со педијатар и ќе си пратиш бебе како реагира. Исто мн од помош ти е искуството на мајките овде наназад низ темава. Ама не секое бебе реагира исто на иста намирница.
Уште еднаш истата слика се надевам сега е читливо се извинувам. Значи може да поминеме и без пробиотик. Ви благодарам ))
Мамичка благодарение на твоето прашање гуглав и дознав дека требало и тоа да се прави односно да се чисти зеленчукот од пестидици. До денес мислев дека е доволно лупењето и миењето под млаз вода бидејќи се наоѓаат површински на самата кора но со спанаќот блитвата брокулата итд не било така... Во прилог слика за начините на чистење. На српски е но мислам дека е разбирливо.
Абе мамички ми донесиа кашичка на хип и на неа пишува 4 месец а кашата е од компир, морков и јагнешко. Е ај сеа биди паметен. Ја ова пред 9 месеци не планирам да го дадам