Мое мислење да почекаш некој ден, не само за алергија туку и да видиш мешковци како реагираат на жолчката.
Како за вас, го вариш со веќе воведен зеленчук и малку маслиново додека не скипне. Купувам од локална месара, не сум од Ск.
Првин гриз или жолчка или нема врска? А гриз како се прет. Се вари со вода, добро после се додава мајчино млеко или не ? Жолчка е 7+?
Прво глутен т.e гриз. Јас го варам со вода и додавам мерница Ад за вечера. За доручек со овошје само со вода го правам. Жолчка 8+ дадов.
Kako ja dadovte zolckata? Toa podrazbura deka prethodno belka ste davale ili? Izvinete na mn prasanja no menr mi e 1 dete pa neznam..
Sakav da prasham do Sega nemam koristeno batat kompir. Me interesira neli se golemi kako gi cuvate i dali ima steta ako presecam parce. Obicno obicniot kompir neli vikaat ne e ubavo da se presece i ostavi da stoi, ama batatot e golem a realno nema sansa da ti treba celo parce. Se nadevam me razbravte sto sakam da prasham
Стави му најлонска фолија и ластиче. Јас и секогаш сечам тенко кругче и го фрлам тоа што стоело отворено. Не се чува во фрижидер.
Додека е топол. Ќе го тргнеш од рингла и додаваш. Не го враќај пак на рингла, се разбира. По шема прво два пати 1/8 во една недела со растојание од некој ден, па 1/4, па 1/2 , па цела. Значи месец дена воведување додека да стигнеш до цела. Имаш тема Воведување на жолчка. Белка после годинка се дава.
здраво мајки, моето бебе е 4 месеци па сакаме да почнеме со дохрана..што би можела прво од овошје да и изблендирам?
Оти не почекаш барем 5 да наполни? Има ли причина да се полне толку рано? Иначе се почнува со јаболка, морков, тиква, батат...
И јас се согласувам.. Да немаше потреба кај нас да се почне толку рано, би чекала до 6 месец.. Синко многу грчеви доби, се изнамачи.
Жени, Јас воведов - јаболко, круша, морков, батат, слива, банана, тиквичка, тиква, брокула и карфиол, кромид, пашканат. Ориз, просо и палента. Ќе почнам да давам ручек. 6+сме. Што следно да давам? Набројте ми бар 5 овошки и зеленчуци со што да продолжам сега и кои други житарки? Кога гриз? Некако не знам сеа како да терам. Се укочив. Кога ве читам, просто се дивам, какви комбинации правите.
Imas Sega grasok boranija vidi praska kajsija gotovi kashicki ili simni si go bebe gotvac vidi cvekloto avokado... @TeddyGrey
Зошто не се чува во фрижидер, штетно е? Не сум знаела за ова, јас досега нон стоп во фрижидер го чував.