Слободно дади ги и двете намирници. Цвекло се вари колку и компир, немој да чекаш да омекне скрос. Дуња јас само варена сум дала, свежа ептен збира уста и е за никаде. Инаку оти не даваш свежо овошје? Јас речиси па никогаш не сум варела овошје. Сега периодов само печам јаболко и круши бидејќи така повеќе ми ги сака, мислам ради хомогенизација, не знам ама затоа печам инаку ни тоа не ќе правев.
Мајки,со житарки никако не ми успева бебуш несака да ги јаде ниту со игра.Имам вакви како на сликата им додавам само вода према упатството но не ги сака. Смеам ли да додадам нешто што ќе им го промени вкусот за да ги пројаде?
Можеш слободно. Јас баш овие ги давам најчесто во ручек со зеленчукова и месна каша, зошто појачани се со железо, никогаш чисти не сум ги дала. Некогаш ретко знам и со овошје за доручек. Да прашам, давате кексолино, чоколино, фрутолино, ми донесоа ми дремат.. само кексолино до сега 2 пати навечер со ад имам дадено, го бендиса ептен ама гледам во состав шеќер и што ти се таму. Да го почастам еднаш неделно, друго мама да јаде, сепак во рок од три недели треба да се потроши нели?
Мене педијатарот ми кажа само првиот месец да го обработувам овошјето термички, а понатака да го давам свежо
И бебе доби кексолино за поклон, па да не се фрли му го дадов Брзо се троши, јас ја правам мерката за 200мл со 5лаж полни, за едно 3-4пати има. Чоколино доби гратис со смоките, па во 2 наврати дадов и тоа. Но немам намера засега да купувам и давам од сите нив, ете вака ако ускочи некој поклон ОК
Не, не мора да се потрошат во рок од три недели. Јас имам чоколино отворено, дреме неколку месеци, исто е ко првиот ден. Не јадат моиве такви, чат пат по некој ќе донесе, и така ми стои. @НМарија дуњата може да даде запек, да знаеш дека е од неа ако се случи тоа.
Женски денес купив ориз и просо на Холе. Е сеа дали чисти се даваат илу ги мешате со нешто и доколку ги мешате со шо одат. Исто и по колку пати неделно смеам да давам просо и по колку ориз.5+ сме
Просото не ти е чисто просо, туку млечна каша со просо и кравјо млеко! Ова не е за бебе од 5м! Купи си чисто просо, во зрно, немаш стриктно за бебиња, купи го од ДМ полупреработено е, брзо се вари, не се кисне и убаво се бленда. Оризот можеш со АД да мешаш ако даваш или со мајчино ако се молзеш. Чисти, само со вода не личат на ништо, ќе мешаш со овошје/зеленчук, што имаш воведено.
Јас па мислев вакво просо е подобро преработено и направено за бебе. Од колку месеци ќе можам да и го давам тоа? И др кажи ми колку пати смеам неделно да и дадам и по колку количински
Читни состав, ќе видиш дека не е просо туку е млечна каша. Што знам од кога би го дала, може од кога ќе воведеш млечни. За количина сама процени, јас 1/3 од кашата ставам житарка, па ако јаде 100г 30тина нека биде ориз/просо. Јас просо давам често, исклучиво за доручек, уствари со овошје, сигурно 4-5пати го има на мени, инаку можеш и за ручек. Чим бебе ти е 5м немате многу намирници воведено, па значи ќе комбинираш ориз, палента, просо, ќе ги извртиш сите и пак отпочеток.
Не е со АД. Цитирам: ....органско млеко од крави израснати во нивната природна средина. Види го и составот..
Смееш, тоа е ориз, не млечна каша со ориз. Инаку внимавај на соодносот, јас едвај погаѓав да ми испадне како што треба, а тогаш кога испаѓаше бебе го нејќеше и за брзо понудив ориз во зрно, најдов домашен кочански и тој го давав. Некои од старт даваат во зрно, полесно е со кутијава само да смешаш, ама и не е. Кажувам за да имаш на ум ако не ви иде
Imam doma palenta obicna ama koga procitav vika sodrzi delovi od gluten, znaci ima gluten ja vidov taa od dm pa se mislam na kutijata pisuva bez gluten vashe iskustvo
Јас ја купив оваа млечната каша со просо, понудив 3-4 пати не ми ја јаде. Млечни немаме воведено .. Да ја џитнам ко така, и јас мислев со ад е.
Ах далеку од тоа за побрзо туку викам ај на почеток органско специјално за бебе викам ок се. Важно ми е се да си ручка