Најдов листа на производи кои не содржат глутен. Многу убаво е опишано,наведени се производителите. Можеби на некого ќе му користи. https://lolamagazin.com/2017/02/23/savrsena-lista-namirnica-bez-glutena/
Женски просото од био космос треба да се кисне? На упатството не пишува ништо освен варење 20 до 40 мин.
Utre ke probam palenta so nekoe ovoshje i veke 6 + ke vovedam rucek. Osven kompir, morkov, brokula, tikva, karfiol, oriz sto moze od zelencuk. Moze li malku kromidce kako beshe voveduvanjeto....
Majki tie sto go imate gotvacot avent 4 vo 1, dali teleskoto meso go stavate direktno vo gotvacot ili go varite prethodno? Cudno mi e malku 20 min samo
Јас го ставам заедно со зеленчукот, најситно сецкано што можам, и уклучувам на 25/30 минути. Се вари без проблем, ама мора да е иситнето
Da, i jas isto samo pak sakav da prasam Uste edna konsultacija Osven sekojdnevno mienje so detergent, kako go odrzuvate aparatot?Sakam temelno da go iscistam ,ne znam dali moze da go izvrijam zaradi gumicite sto gi ima
Никако посебно, само со врела вода и сјај. Може и во машина да се стави, ама јас на рака го мијам. Можеш да го извриеш слободно, само извади ја гумичката од капакот. Мојот е за грев како изгледа, офарбан е веќе цел од тиква и моркови, ко да не е миен изгледа Маста му ја вадиме
Ми текна и на оцет и сода, покисни го да отстои и истриј го после, ќе обели колку толку. Ама пак ќе се офарба по некое време
Majki gi ruckaat li vasite bebushi ovie pudingcinja? Nie gi bendisuvame (Fala Bogu nesto) pa me interesira dali bi bilo ok da davam sekoj den
Со што комбинирате овес? Веќе за два дена сме 7, да учам нови комбинации На Нестле купив некои житарки со бисквити за воведување глутен ги пишува дали да почнам со нив или сепак само со овес? И,дали има правило после колку време од глутен се воведува месо и жолчка, па млечни, и колку пати неделно се даваат истиве? И вечера, дали да чекам до 8ми со оглед на тоа што во еден месец воведовме појадок и ручек? (може сум ве прашувала,малку сум заборавена,простете ...)
@Zebricka јас ги давам како ужинка, бебка моја ги обожава @Chanell* педијатрите советуваат да се почне со овес. Овесни снегулки со овошје ти е совршена комбинација за доручек. Јас ги давам и со јогурт и овошје, како овошен јогурт, ама мала е твојата за млечни сеуште. Можеш еднаш да дадеш овес, следен пат друга житарка со глутен, па следен пат друга и се така, за да ги воведеш сите глутенски (не мора по 3 дена една иста житарка). Има на Хип мултижитарки во кутија, јас со нив одеднаш и воведов повеќе видови, да не се маткам со по еден. Малку го убрзав процесот И бисквити брзо дадов откако воведовме глутен, Хип во кутија. Месо воведов некаде околу 7-ми месец. Прво и ставив 2-3 пати сок од месото што се вареше, а после и мевце дадов. Прво телешко, па пилешко, па мисиркино. После месото воведов млечни, во 8-ми месец. Жолчката е покасно, некаде од 9-ти месец. Прво два пати неделно по 1/8, па другата недела по 1/4, па по пола, и на крај цела. За еден месец ја воведов. Белка дадов на 11 месеци. За вечера не мора да чекаш до 8-ми, после некаде 3 недели од ручекот можеш да почнеш. Ќе процениш бебе дали бара и сака да лапка. Ако да, слободно
Ги давам и јас за ужинка, ама некаде околу 10м почнав. Не со 6 како што пишува на нив. Сметам дека е рано 6.
Јас и покасно, негде после 11 месеци Инаку да, не се за од 6, барем јас не би дала на мое бебе толку рано.